Έναρξη εγγραφών για το εαρινό εξάμηνο του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Δ. ΘεσσαλονίκηςΈναρξη εγγραφών για το εαρινό εξάμηνο του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Δ. Θεσσαλονίκης

Από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 αρχίζει η περίοδος εγγραφών για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τη συμπλήρωση των τμημάτων, με 150 συμμετέχοντες και 100 αναπληρωματικούς ενδιαφερόμενους.

Στο εαρινό εξάμηνο θα παρουσιαστούν οι δύο νέοι θεματικοί κύκλοι:

  • «Ελληνισμός του Εύξεινου Πόντου από την αρχαία εποχή έως σήμερα», που θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, από τις 19.00 έως τις 21.00, με υπεύθυνο το μαθηματικό και δημοσιογράφο, πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ, Παντελή Σαββίδη (έναρξη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016)
  •  «Θεολογικά και Θρησκευτικά ρεύματα στη Θεσσαλονίκη από τον α΄ έως τον κ΄ μ.Χ. αιώνα», που θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, από τις 19.00 έως 21.00, με υπεύθυνο τον Καθηγητή Παλαιάς και Βιβλικής Εβραϊκής Γλώσσας, Κοσμήτωρ θεολογικής Α.Π.Θ Μιλτιάδη Κωνσταντίνου (έναρξη Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016)

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Πλατεία Ιπποδρομίου).

Στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έχουν δικαίωμα εγγραφής ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τους δύο κύκλους, ενώ με το τέλος του προγράμματος, θα χορηγούνται βεβαιώσεις, κατόπιν αιτήσεων των ενδιαφερόμενων. Η εγγραφή και η συμμετοχή δεν προϋποθέτουν οικονομική επιβάρυνση.

Οι αιτήσεις εγγραφής μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον παρακάτω σύνδεσμο, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί από τις 09.00 το πρωί της 8ης  Φεβρουαρίου: ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές στα γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης – Τμήμα προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης (Κωνσταντίνου Καραμανλή 38 Β΄) τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 09.00 έως 13.00 ή και τηλεφωνικά στους αριθμούς 2310 841962 και 2310 840295. Μοναδικό κριτήριο επιλογής είναι η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.

Τις εργασίες του Ανοιχτού Πανεπιστημίου συντονίζει Ομάδα Έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης, που τελεί υπό το Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου.

Την Ομάδα απαρτίζουν οι: Σοφία Ασλανίδου, Καθηγήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ-ΣΕΛΕΤΕ, Δημοτική Σύμβουλος (Πρόεδρος), Βενετία Αποστολίδου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης, ΠΤΔΕ ΑΠΘ, Γιώργος Ζωγραφίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής ΑΠΘ, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Καθηγητής Παλαιάς διαθήκης και βιβλικής εβραϊκής γλώσσας, Κοσμήτωρ Θεολογικής ΑΠΘ, Αγγελική Καλλία, Δικηγόρος, Καθηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Εμπειρογνώμων στο ευρωπαϊκό δίκαιο περιβάλλοντος, Αργύρης Νικολαΐδης, Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής ΑΠΘ, Παντελής Σαββίδης, Μαθηματικός-δημοσιογράφος – Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ, Μαρία Τσαντσάνογλου, Ιστορικός Τέχνης, Διευθύντρια Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Ελένη Χοντολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής ΑΠΘ, Πρόεδρος Α΄ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης.