«Εκπαιδευτικά Νέα» με μία ματιά! (27/01/2016), του Χρήστου Χαρακόπουλου«Εκπαιδευτικά Νέα» με μία ματιά! (27/01/2016)

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών  θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, επειδή κατά το τρέχον σχολικό έτος, η εορτή συμπίπτει με ημέρα που δεν λειτουργούν τα σχολεία, δηλαδή το Σάββατο, 30.01.2016.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι περισσότεροι υποψήφιοι της Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων επιλέγουν περισσότερο τις Ανθρωπιστικές και Θετικές Σπουδές, ενώ ακολουθεί η Ομάδα των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Οι φοιτητές που μετεγγράφονται βάσει των μορίων τους, δεν πρέπει να διαγραφούν από τη Σχολή ή το Τμήμα, όπου φοιτούν,  προτού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών τους και πάρουν τη σχετική έγκριση από το Τμήμα υποδοχής τους.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Θράκης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016 στο Επιμελητήριο Κομοτηνής παρουσία των αντιπροέδρων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Ε.Φ.Ε., Σπύρου Κετζετζή, Νίκου Ρουσάκη και Κώστα Αθανασιάδη.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε  συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο διοργανώνει επιμορφωτικό πρόγραμμα τρίμηνης διάρκειας με θέμα «Εθισμός από το διαδίκτυο-πρόληψη-Αντιμετώπιση. Διαδικτυακές συμπεριφορές στο σχολικό -κοινωνικό περιβάλλον του αύριο, από τη θεωρία στην πράξη».

Ο Σύλλογος Καθηγητών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε., Ν. Δράμας προσκαλεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα «Το άγχος των μαθητών, η δράση δημόσιων τοπικών φορέων». Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι φορείς, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δράμας,  Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δράση»,  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Οι εισηγητές των φορέων θα μιλήσουν για το άγχος, θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές σε μαθητές και γονείς και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016, στις 18:00, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δείτε το video