Οι Ποιητές της Θεσσαλονίκης κατά τον 20ο αι. έως τις μέρες μας: Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμαΟι Ποιητές της Θεσσαλονίκης κατά τον 20ο αι. έως τις μέρες μας: Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για μια αρχική γνωριμία με τους ποιητές της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666).

Οι εκδηλώσεις με ομιλητή τον ποιητή και πεζογράφο Τόλη Νικηφόρου και συντονίστρια τη χημικό Αγγελική Φατίση περιλαμβάνουν μια σύντομη παρουσίαση των κυριότερων εκπροσώπων της κάθε ποιητικής γενιάς με ανάγνωση ποιημάτων τους από τον ομιλητή, τους ηθοποιούς Ιωάννα Λιούτσια και Τάσο Παπαναστασίου και τον αρχαιολόγο Δρ.  Νίκο Παππά.

Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν μουσικά video με φωτογραφίες και στιγμιότυπα από τη ζωή των ποιητών, καθώς και των γεγονότων που σημάδεψαν την κάθε εποχή.

Η συνέχεια του προγράμματος διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 – Η γενιά του “70 «γενιά της αμφισβήτησης» Β΄ Μέρος

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 – Η γενιά του “80 «γενιά του ιδιωτικού οράματος» Α΄ Μέρος

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 – Η γενιά του “80 «γενιά του ιδιωτικού οράματος» Β΄ Μέρος

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 – Νεώτεροι ποιητές της Θεσσαλονίκης Α΄ Μέρος

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 – Νεώτεροι ποιητές της Θεσσαλονίκης Β΄ Μέρος

Η διάρκεια των εκδηλώσεων κυμαίνεται από μία έως μιάμιση ώρα μαζί με τα μουσικά διαλείμματα. Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Ώρα έναρξης 20:30

Είσοδος ελεύθερη