Άρθρο στη Daily Mail : H Αθήνα το υπέρλαμπρο υπαίθριο πανεπιστήμιο του κόσμουΆρθρο στη Daily Mail : H Αθήνα το υπέρλαμπρο υπαίθριο πανεπιστήμιο του κόσμου

Ύμνο στην Αθήνα αποτελεί το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας«Daily Mail» με τίτλο «Η Αθήνα είναι το μεγαλύτερο υπαίθριο πανεπιστήμιο στον κόσμο».

Στο άρθρο εξυμνείται η  αρχιτεκτονική, η ακαδημαϊκή  κοινότητα και η ιστορία της Αθήνας ως γενέτειρα της Δημοκρατίας. Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει το μεγαλύτερο αρχαιολογικό πάρκο της Ευρώπης, προσφέροντας μαθήματα ιστορίας στο υπέρλαμπρο υπαίθριο πανεπιστήμιο στον κόσμο, αναφέρει το δημοσίευμα.  Η είσοδος στο “πανεπιστήμιο” αυτό, είναι δωρεάν, δεν υπάρχουν καθηγητές, ούτε μελέτη για το σπίτι, δεν απαιτείται καθημερινή παρακολούθηση.

Όπως η Ρώμη, η Αθήνα περιβάλλει τον επισκέπτη της με μνημεία της αρχαιότητας: Ακρόπολη, Θέατρο του Διονύσου, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Πύλη του Αδριανού. Καμία άλλη χώρα δεν διαθέτει τόσο μεγάλη δυναστεία αθλητών, τιτάνων και γιγάντων, αναφέρει η Daily Mail.

Η ιστορία της Αθήνας  υφαίνεται μέσα από  τη ζωή και το έργο φιλοσόφων,  σπουδαίων μαθηματικών και  ποιητών, περιλαμβάνει  την ελληνική μυθολογία και την ελληνική τραγωδία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σημειώνεται ότι στο άρθρο επιχειρείται επίσης ξενάγηση του αναγνώστη  στους δρόμους της σύγχρονης Αθήνας, αναγνωρίζοντας ότι σήμερα η πόλη έχει γίνει κάτι περισσότερο από το μεταβατικό στάδιο για τις διακοπές στα ελληνικά νησιά, χαρακτηρίζοντας ως επίλογο, «σοφή επιλογή», την επίσκεψη στο κέντρο της  πόλης για όσους το αποφασίζουν.

*Αναπαραγωγή από την ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων