«Εκπαιδευτικά Νέα» με μία ματιά! (19/12/2015), του Χρήστου Χαρακόπουλου«Εκπαιδευτικά Νέα» με μία ματιά! (19/12/2015)

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε νέο τρόπο υπολογισμού των μορίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το 2016 έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

Το νέο σύστημα επιλογής των διευθυντών εκπαίδευσης προκάλεσε αντιδράσεις στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο  του καθορισμού των βασικών κατευθύνσεων, στις οποίες θα κινηθεί ο διάλογος για την παιδεία.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους φοιτητές που αιτήθηκαν μετεγγραφή χωρίς μοριοδότηση να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής υποδοχής, προκειμένου να ενημερωθούν για την προθεσμία, εντός της οποίας θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους.

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την κατηγορία των αθλητών το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους υποψηφίους μέσω διαδικτύου στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr

Την αναστολή των μαθημάτων για μια ημέρα σε όλα τα Πανεπιστήμια με ταυτόχρονες συνεντεύξεις τύπου και διαβήματα στην Πολιτεία σε σχέση με την οικτρή οικονομική κατάσταση των Ελληνικών Πανεπιστημίων πρότεινε ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,  κ. Γκόλιας.

Με μια κορυφαία μαθηματική διάκριση πρόκειται να τιμηθεί στις 7 Ιανουαρίου ο Έλληνας μαθηματικός, Κωνσταντίνος Δαφέρμος. Ο Έλληνας μαθηματικός, σύμφωνα με τον γνωστό Αμερικανικό οργανισμό «American Mathematical Society», είναι ο κάτοχος του βραβείου Norbert Wiener Prize για το 2016. Η τεράστια αυτή διάκριση, αποτελεί αναγνώριση της μεγάλης συμβολής του στις Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις και στη Φυσική του Συνεχούς.

Την δεύτερη θέση στις αξιολογήσεις κατάφερε ν’ αποσπάσει το ΤΕΙ ΑΜΘ για
τη διεξαγωγή του διεθνούς Summer School of Computing του CERN στην Καβάλα. Πρόκειται για μια μεγάλη καβαλιώτικη ελληνική επιτυχία, αφού η σύσσωμη
προσπάθεια που κατέβαλε το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αν. Μακεδονίας
και Θράκης αξιολογήθηκε ως η δεύτερη καλύτερη από τα 38
Summer School of Computing του CERN που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε πολύ μεγαλύτερα και οικονομικά κραταιότερα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανά την Ευρώπη.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες», το οποίο υλοποιείται για τέταρτη φορά από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και το Εργαστήριο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η ΟΕΦΕ και ο ΣΦΒΕ σας προσκαλούν στο 34ο συνέδριο, που διοργανώνουν με θέμα “Φροντιστήριο. Η προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευση”. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, στο “The Met Hotel”, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηνωμένων Εθνών, με την ευκαιρία της 70ής επετείου από της ιδρύσεως του Ο.Η.Ε., οργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα: “Τα δικαιώματα του παιδιού και του εφήβου στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση”. Η εναρκτήρια συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα), την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6:30 μ.μ.

Το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Μεικτής Μάθησης (Blended Learning), οργανώνεται στην Καβάλα στις 22-23-24 Απριλίου από τη Διεθνή Ένωση Μικτής Μάθησης σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Tο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει τον πρώτο κύκλο σπουδών (ακαδημαϊκά έτη 2015-2016 και 2016-2017) του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο Μετάφραση και Διερμηνεία.

Με αύξηση συμμετοχής 42% σε σχέση με πέρυσι, ξεκίνησε η φετινή διοργάνωση του καινοτόμου Διαγωνισμού YOUNG BUSINESS TALENTS 2015-16 (ΥΒΤ) με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή, φθάνοντας τις 2.716 εγγραφές μαθητών Λυκείων, από όλη την Ελλάδα!

Δείτε το Video