Εκδήλωση στο ΥΠΠΕΘ για την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία Εκδήλωση στο ΥΠΠΕΘ για την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία

Η κοινωνία μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερη όταν ισότιμα συμμετέχουν όλοι. Αυτή την αίσθηση αποκόμισαν όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Στην εκδήλωση, μαθητές και μαθήτριες σχολείων Ειδικής Αγωγής παρουσίασαν ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα αποδεικνύοντας πως όταν υλοποιούνται οι προθέσεις προκύπτουν μικρά θαύματα.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τα παιδιά και τους συνοδούς τους, μεταφέροντας με τη παρουσία τους και τις φωνές τους μία νότα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Το πρόγραμμα περιείχε μουσική, θέατρο, εικαστικά αλλά και βίντεο με καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποίησαν τα ειδικά σχολεία.

Συγκεκριμένα παρουσιάσθηκαν : Αποσπάσματα από την παράσταση «Αντιγόνη», από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής και της Ριζαρείου Σχολής. Ο «διαφορετικός μικρός πρίγκιπας» από τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας. Και η παρουσίαση των μαθητών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου. Προβλήθηκαν επίσης οι ταινίες μικρού μήκους: «Θησέας, ο μύθος του λαβύρινθου» του 10ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. «ΦρουτοΕΕΕΕΚπλήξεις», του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου. Και «Ζωγραφική …… με Νόημα», του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ.