Στις Βρυξέλλες ο Νίκος Φίλης για τη Σύνοδο υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.Στις Βρυξέλλες ο Νίκος Φίλης για τη Σύνοδο υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.

Στη σκιά της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, η Σύνοδος υπουργών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού με κεντρική θεματολογία της προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη τον οποίον συνοδεύει ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας πρώτο στην ημερήσια διάταξη τέθηκε το θέμα της πορείας και των προοπτικών των μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την υλοποίηση της «Δήλωσης των Παρισίων για την προαγωγή της ιδιότητας του πολίτη και των κοινών αξιών της ελευθερίας, της ανεκτικότητας και της αποφυγής των διακρίσεων μέσω της εκπαίδευσης», σε συνέχεια της Άτυπης Συνάντησης των υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Παρίσι, στις  17 Μαρτίου 2015.