«1η Γιορτή Κάστανου», Μελίβοια Δήμου Αγιάς, 24 Οκτωβρίου 2015«1η Γιορτή Κάστανου», Μελίβοια Δήμου Αγιάς, 24 Οκτωβρίου 2015

Η Τοπική Κοινότητα Μελιβοίας Δήμου Αγιάς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιβοίας «Ο ΟΜΗΡΟΣ», τον σύλλογο γυναικών Μελιβοίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» τον Α.Ο. «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» και τον σύλλογο αιμοδοτών Μελιβοίας «ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ», πραγματοποιούν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και ώρα 7:00μμ στην πλατεία του χωριού την «1η Γιορτή Κάστανου».

Πρόκειται για μια προσπάθεια να γίνει περισσότερο γνωστό το κάστανο της Μελιβοίας, να τονωθεί η επισκεψιμότητα της περιοχής και να ολοκληρωθεί η φετινή συγκομιδή κάστανου με μια γιορτή.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Σάββατο 24 Οκτωβρίου
7μμ χαιρετισμοί
7:15μμ Ομιλία για το ευρέως φάσματος φυτοπρωστατευτικό προϊόν με βάση τον ζεόλιθο
7:35μμ Ομιλία για την καλλιέργεια της καστανιάς από τον τακτικό ερευνητή του ΕΘΙΑΓΕ Θεσσαλονίκης Δρ. Διαμαντή Στέφανο.
7:55μμ Ομιλία για την μεταποίηση του κάστανου από τον καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας κ. Πετρωτό Κωνσταντίνο.
8:30μμ Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου Μελιβοίας «Ο ΟΜΗΡΟΣ» και του Μ.Π.Σ. Αγιάς «ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΔΑΛΛΑΣ».
9μμ Λαικοχορευτικό γλέντι με τον Ματθαίο Γιαννούλη.

Στην πλατεία της Μελιβοίας θα λειτουργεί χώρος έκθεσης φωτογραφιών με θέμα το κάστανο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν δωρεάν ψητά κάστανα για όλους τους επισκέπτες προσφορά των παραγωγών της Μελιβοίας και μπουφές με τοπικά εδέσματα από το σύλλογο γυναικών του χωριού.

Η γιορτή πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.