Νέος σταθμός μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων «i-bike» στη ΘεσσαλονίκηΝέος σταθμός μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων «i-bike» στη Θεσσαλονίκη

​Στο πλαίσιο της χορηγίας μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη από την Εθνική Τράπεζα, με τίτλο “i-bike: Παντού με ποδήλατο!”, εγκαινιάσθηκε ένας νέος σταθμός στη βόρεια είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Με το νέο αυτοματοποιημένο σταθμό, η Εθνική Τράπεζα επεκτείνει τη χορηγία της στην καινοτόμο αυτή δράση που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Πλέον, με συνολικά 150 ποδήλατα σε 9 σταθμούς που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες μπορούν να κινηθούν παντού με ποδήλατο.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα από τη χρήση του συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων “ i-bike”, δείχνουν ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν αγκαλιάσει την ιδέα της βιώσιμης κινητικότητας. Από το Σεπτέμβριο του 2014  έως σήμερα, έγιναν περισσότερες από 19.000 μισθώσεις ποδηλάτων, διανύθηκαν περισσότερα από  871.000 “ποδηλατο-χιλιόμετρα” και εξοικονομήθηκαν σχεδόν 200 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2), καθώς κάθε χιλιόμετρο με ποδήλατο εξοικονομεί  κατά μ.ο. 271 gr CO2 σε σχέση με τη χρήση αυτοκινήτου για την ίδια απόσταση.