Ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 80η ΔΕΘ!Ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 80η ΔΕΘ!

Ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με περίπτερα και ειδικά διαμορφωμένα stand, προβάλλοντας επιμέρους δράσεις με αντικείμενο την καθαριότητα, την ανακύκλωση, την εύρεση εργασίας, τον πολιτισμό και τα Κοινοτικά προγράμματα.

Οι υπηρεσίες του Δήμου θα πάρουν μέρος στις παρακάτω δράσεις:

  •  ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Ανακύκλωση και το Αστικό Περιβάλλον, στο πλαίσιο της 80ης Δ.Ε.Θ., θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19.00, από το Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

Στο περίπτερο, που βρίσκεται παραπλεύρως του Πύργου ΟΤΕ (Πύλη ΧΑΝΘ), θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα με στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών γύρω από την ορθή διαλογή και ρίψη των οικιακών απορριμμάτων. Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 19.00 και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015, την ίδια ώρα.

Στην πρώτη εκδήλωση με θέμα «Τοπικά σχέδια Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων – Ανακύκλωση» θα μιλήσουν οι:

  • Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
  • Θανάσης Παππάς, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας
  • Μιχάλης Γεράνης, Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ)
  • Δημήτρης Παπασωτηρίου, Διευθυντής Marketing της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.)
  • Σωκράτης Φάμελλος, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ
  • Κάτια Λαζαρίδη, Καθηγήτρια Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου

Συντονιστής θα είναι ο Ιάκωβος Σαρηγιάννης, διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρίας, «Ανατολική Α.Ε.»

Η δεύτερη εκδήλωση με θέμα: «Προοπτικές μετεξέλιξης του Ζωολογικού Κήπου» θα πλαισιωθεί από τις τοποθετήσεις του Αντιδημάρχου, Θανάση Παππά, αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων από το δασαρχείο Θεσσαλονίκης και το ΚΠΕ Ελευθερίου – Κορδελιού και Βερτίσκου. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το ακροατήριο.

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με stand που θα βρίσκεται στο περίπτερο του Δήμου για την Ανακύκλωση και το Αστικό Περιβάλλον, θα πάρει μέρος στην 80η Δ.Ε.Θ., το Γραφείο Εργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι, άνεργοι και εργαζόμενοι, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν με έντυπο υλικό για τη δράση του έργου «Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων» καθώς και για τον τρόπο που μπορούν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του. Επιπλέον, θα υπάρχει η «Υπηρεσία μιας στάσης», όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να καταθέτουν άμεσα τις αιτήσεις τους, δηλώνοντας τις υπηρεσίες που τους αφορούν μέσα από μια διαπροσωπική (face to face) επικοινωνία με συμβούλους του Εξειδικευμένου Κέντρου Προώθησης στην Απασχόληση (ΕΚΠΑ) Θεσσαλονίκης και του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ.

Επισημαίνεται ότι όσοι ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες των παραπάνω δομών, μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στο ΕΚΠΑ Θεσσαλονίκης (Αισώπου 24) ή στο Γραφείο Εργασίας με έδρα το Δήμο Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες: κ. Άννα Πογρεβνόι, τηλ. 2310 545113, fax: 2310 545113, mail: [email protected],http://www.ekpaine.gr

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ 50ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ

Στο πλαίσιο προβολής και ενημέρωσης του κοινού για τις εκδηλώσεις των επετειακών 50ων Δημητρίων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει το ειδικά διαμορφωμένο stand 10, στο Περίπτερο 13 της Δ.Ε.Θ. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια αναδρομή στα 50 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του φεστιβάλ, μέσω οπτικοακουστικών μέσων, ενώ στο stand θα υπάρχουν κάρτες, αφίσες και το πρόγραμμα των φετινών Δημητρίων, που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 18 Οκτωβρίου. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00 έως 22.00 – Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 16.00 έως 22.00.

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ICME ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «BLACK SEA BASIN 2007-2013»

Οι δράσεις του έργου «Ολοκληρωμένη Παρακολούθηση των Περιβαλλοντικών Προβλημάτων των ακτών σε θαλάσσιες περιοχές και τρόποι αντιμετώπισής τους – ICME» του Κοινοτικού Προγράμματος «Black Sea Basin 2007- 2013» θα παρουσιάζονται στο stand 51 του περιπτέρου 15.

Το έργο έχει ως συντονιστή το Δήμο Θεσσαλονίκης και εταίρους το Πανεπιστήμιο της Μαύρης Θάλασσας από την Τουρκία, το φορέα «Science and Energetics» του Πανεπιστημίου της Τιφλίδας από τη Γεωργία και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αρμενίας. Στο πλαίσιο της 80ης Δ.Ε.Θ. θα παρουσιαστούν οι δράσεις που είναι σε εξέλιξη στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Τραπεζούντας (Τουρκία) και του Πότι (Γεωργία) καθώς και τα πρώτα αποτελέσματά τους.