Ξεκινά η Σχολική Εκστρατεία UNICEF 2015 με μεγάλο Bazaar στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος Ξεκινά η Σχολική Εκστρατεία UNICEF 2015 με μεγάλο Bazaar στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος

Με στόχο να εξασφαλίσει την πρόσβαση στην εκπαίδευση σε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά,  η UNICEF ξεκινά τη φετινή της Σχολική Εκστρατεία με ένα 4ήμερο Σχολικό Bazaar στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος από Πέμπτη 3 έως και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Από τη Συρία στην Ευρώπη αναζητώντας ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό αύριο».

Η UNICEF εργάζεται για να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά – ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα, το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο ή τις συνθήκες – απολαμβάνουν του δικαιώματός τους σε μια ποιοτική εκπαίδευση. Βοηθά τα κράτη, τις κοινότητες και τους γονείς να αποκτήσουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τα παιδιά. Οι υποχρεώσεις αυτές περιλαμβάνουν τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των παιδιών στη δωρεάν, υποχρεωτική ποιοτική εκπαίδευση, ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας ανθρωπιστικής κρίσης, κατά την περίοδο αποκατάστασης μετά από μια κρίση ή ακόμα και κάτω από ασταθείς και δύσκολες περιστάσεις με ιδιαίτερη έμφαση στην ισότητα των φύλων και στην εξάλειψη κάθε είδους ανισοτήτων.

Στην Ελλάδα προωθεί τα δικαιώματα των παιδιών στα σχολεία, εκπαιδεύει χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς και στηρίζει με σχολικό υλικό δεκάδες χιλιάδες μαθητές φτωχών οικογενειών.

Προτρέπουμε τις αρχές να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών των μεταναστών, ανεξαρτήτως του νομικού καθεστώτος και της θρησκείας, πρώτα απ’ όλα ως παιδιά με δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Θα πρέπει να λαμβάνεται ειδική μέριμνα και προσοχή, χωρίς διακρίσεις και με συνεπή προστασία. Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται με την υποστήριξη των πολιτών γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η προτίμηση των σχολικών ειδών της UNICEF.

Με την εκστρατεία αυτή η UNICEF υποδέχεται τους μαθητές με την έναρξη του Σχολικού έτους και προσκαλεί τους υποστηρικτές της, μικρούς και μεγάλους, να στηρίξουν το έργο της, αγοράζοντας σχολικά είδη και δώρα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία που τα παιδιά  έχουν τώρα την ανάγκη μας περισσότερο από ποτέ. Ιδιαίτερα τα πιο περιθωριοποιημένα και ευάλωτα παιδιά που στερούνται τη στέγη, το φαγητό, το νερό, το εμβόλιο, το τετράδιο, το μολύβι.

Οι μικροί φίλοι της UNICEF μπορούν να επιλέξουν χαρούμενα 50φυλλα τετράδια, σπιράλ δύο θεμάτων καθώς και το κλασικό μπλε τετράδιο που πληρούν όλες τις ποιοτικές προδιαγραφές ασφαλούς  χρήσης, σχολικά σακίδια και τρόλεϊ για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό με ανατομική πλάτη, τσαντάκια για το κολατσιό, τσάντα ταχυδρόμου, κασετίνες, μολυβοθήκη  πορτοφολάκι και αλουμινένιο παγούρι. Διατίθενται επίσης μπλοκ ζωγραφικής, ντοσιέ με λάστιχο και κουμπί, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβια, και κάθε είδους γραφική ύλη.

Όσοι δεν έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το 4ήμερο Σχολικό μας Bazaar 3-6 Σεπτεμβρίου μπορούν επίσης να βρουν τα σχολικά είδη της UNICEF:

Στα καταστήματα της UNICEF, Αθήνα: Ξενίας 3, Πλ. Μαβίλη τηλ.: 210 77 99 056, Θεσσαλονίκη:  Δέλλιου 2, Πλ. Συντριβανίου τηλ.: 2310 286 916. Στα περίπτερα UNICEF:

Αθήνα, Πλατεία Κοραή – Κοραή & Σταδίου (έως και τις 19 Σεπτεμβρίου).

The Mall Athens, Μαρούσι (έως και τις 19 Σεπτεμβρίου).

Golden Hall, Μαρούσι (έως και τις 19 Σεπτεμβρίου).

Στην Έκθεση Βιβλίου στο ΖΑΠΠΕΙΟ (από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου).

Επιπλέον, τα τετράδια της UNICEF διατίθενται και σε επιλεγμένα καταστήματα τραπεζών του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και στα ΕΛ.ΤΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες καλέστε το 801 500 12345 όλο το 24ωρο, στείλτε fax στο 210 72 52 555 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της UNICEF www.unicef.gr