Διεθνές βραβείο για την Αθηνά Κρικέλη και το ντοκιμαντέρ «Elassona Secret Path to Mt. Olympus»Διεθνές βραβείο για την Αθηνά Κρικέλη και το ντοκιμαντέρ «Elassona Secret Path to Mt. Olympus»

Με το βραβείο Award of Merit του διεθνούς Φεστιβάλ INDIE Fest Award διακρίθηκε το πρόσφατο ντοκιμαντέρ της πολυβραβευμένης Δημοσιογράφου/Σκηνοθέτιδας Αθηνάς Κρικέλη “Elassona Secret Path to Mt. Olympus” (παραγωγή Ellopia Films USA 2014). 

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αποτελεί το πρώτο από τα δώδεκα επεισόδια που θα πραγματοποιηθούν στο Ιστορικό βουνό των Θεών. 

Η ομάδα του Ellopia “ανέβηκε” στον Όλυμπο από την πλευρά της Ελασσόνας, ενώ τώρα ολοκληρώνει τα γυρίσματα του δεύτερου ντοκιμαντέρ με θέμα την γέννηση του μαγικού βουνού, από την περιοχή του Λιτοχώρου.

“Είναι μια επιβράβευση η διάκριση αυτή. Μια επιβεβαίωση στους συνεργάτες και εθελοντές της σειράς Mt Olympus the Great πως κάνουμε κάτι σωστά  που αναγνωρίζεται από τον κόσμο της τέχνης και του κινηματογράφου. Κάθε διεθνής διάκριση είναι και ένα λιθαράκι να φέρουμε τους μη Ελληνες πιο κοντά στην Ελλάδα και τις μοναδικές ομορφιές της. Ο Ολυμπος δυστυχώς δεν έχει προβληθεί όπως θα πρεπε στο εξωτερικό από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις και τα αντίστοιχα αρμόδια Υπουργεία. Είναι ανήθικο να ξοδεύονται εκατοντάδες εκαττομύρια για προβολή και ο κόσμος να μην γνωρίζει πως ο Ολυμπος υφίσταται και είναι επισκέψιμος. Πως ειναι υπαρκτό βουνό και όχι μυθική ύπαρξη”,  δήλωσε η Αθηνά Κρικέλη

Το ντοκιμαντέρ “Elassona; Secret path to Mt Olympus” έχει ήδη προβληθεί στο εκπαιδευτικό κανάλι της Αμερικής PBC αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές για την προσέγγιση αλλά και την παροχή γνώσεων και πληροφοριών για τον Ολυμπο και τους ανθρώπους του.

Με πρωτοβουλία της Ellopia, το βραβευμένο πρώτο ντοκυμαντέρ διατίθεται σε ελεύθερη προβολή στο Youtube.