Συμμετοχή του ΚΕΓ στα μαθήματα του Παν/μίου Ιωαννίνων και της Ένωσης Ευρωπαίων ΔημοσιογράφωνΣυμμετοχή του ΚΕΓ στα μαθήματα του Παν/μίου Ιωαννίνων και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία τα μαθήματα του Θερινού Πανεπιστημίου που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων με τον τίτλο «Η Ελλάδα σήμερα: Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας» (12-19/07/2015). Το Θερινό Πανεπιστήμιο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου και αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη θερμότητα τόσο από τους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του νησιού, όσο και την τοπική κοινωνία. Το πρόγραμμα περιλάμβανε εισηγήσεις από πολλούς και σημαντικούς ακαδημαϊκούς δασκάλους, ερευνητές και συγγραφείς, καθώς και έγκριτους δημοσιογράφους, ενώ από τα μαθήματα επωφελήθηκαν κυρίως νέοι άνθρωποι, μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και εκπαιδευτικοί.

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ήταν και εκεί παρόν, καθώς τα μαθήματα παρακολούθησαν 4 μέλη της συντακτικής ομάδας του Λεξικού της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας του Εμμ. Κριαρά (Μ. Κεσόγλου, Π. Μιχαλοπούλου, Ελ. Ζέρβου, Π. Μαυρομματίδου), τα οποία είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τη μέθοδο σύνταξης του Λεξικού, αλλά και για τις υπόλοιπες δράσεις του ΚΕΓ. Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Θερινού Πανεπιστημίου, ιδιαίτερα στην κα Ν. Τσιτσανούδη-Μαλλίδη, επίκουρη καθηγήτρια που Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία αποτέλεσε την ψυχή του προγράμματος, και να ευχηθούμε η δράση αυτή να αποτελέσει την, θριαμβευτική ομολογουμένως, αρχή ενός επιτυχημένου θεσμού.

*ενημερωτικό δελτίο ΚΕΓ