Μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT» απετράπη περίπτωση αυτοκτονίας Μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT» απετράπη περίπτωση αυτοκτονίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert», σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, απετράπη ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε ότι χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος κατέχει και διαχειρίζεται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έχει προβεί σε διαδικτυακή ανάρτηση που παρέπεμπε σε ευθεία πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο κινητοποιήθηκε άμεσα, ξεκινώντας την διαδικασία ανεύρεσης των ηλεκτρονικών ιχνών του ατόμου που διαχειρίζεται το επίμαχο προφίλ, καθώς και της τηλεφωνικής σύνδεσης.

Άμεσα διενεργήθηκε επικοινωνία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα προέκυψε η γεωγραφική θέση του ατόμου, που είχε προβεί στην επίμαχη ανάρτηση.

Αμέσως ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και όπως διαπιστώθηκε, στην επίμαχη ανάρτηση είχε προβεί 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Για τον προτιθέμενο αυτόχειρα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Το προανακριτικό υλικό, που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.