Συνάντηση του ΥΠΟΠΑΙΘ Αρ. Μπαλτά με την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μ. ΒαρδινογιάννηΣυνάντηση του ΥΠΟΠΑΙΘ Αρ. Μπαλτά με την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μ. Βαρδινογιάννη

Τη Δευτέρα 8/6/2015 ο Υπουργός ΠΟ.ΠΑΙ.Θ κύριος Αριστείδης Μπαλτάς συναντήθηκε με την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και την Πρόεδρο του «RobertF. KennedyHumanRights» κυρία KerryKennedy.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε γόνιμο και εποικοδομητικό κλίμα συμφωνήθηκε η συνέχιση του προγράμματος «SpeakTruthtoPower» του «Κέντρου RobertF. Kennedyγια τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» διά της Προέδρου του κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη ανέλαβε να συμβάλλει στην παραγωγή και διανομή ανθολογίου δοκιμίων ξένων και ελλήνων συγγραφέων, το οποίο θα διανεμηθεί σε όλα τα Λύκεια της χώρας και μπορεί να αξιοποιηθεί στα μαθήματα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογoτεχνίας, Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας και Πολιτικής Παιδείας και γενικότερα στο πλαίσιο των ερευνητικών εργασιών του Λυκείου για το θέμα της ειρήνης, της ισότητας, της συμμετοχής στον αγώνα κατά της βίας, του αναλφαβητισμού, της εμπορίας ανθρώπων, της χειραγώγησης των παιδιών κτλ.

Στόχος του εκπαιδευτικού υλικού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών του Λυκείου σχετικά με ζητήματα που άπτονται της διεκδίκησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και του σχολικού εκφοβισμού του οποίου η αντιμετώπιση από τα ίδια τα παιδιά συνδέεται με τη βαθιά κατανόηση εκ μέρους τους των δικών τους δικαιωμάτων αλλά και της αναγνώρισης των διαφορών μεταξύ τους.