Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ»Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ»

Πώς μπορεί το φως, η θέα, η μαγεία, οι αριθμοί, η κλίμακα, ο ρυθμός, η ιστορία, να γίνουν εμπειρίες για να ανακαλύψεις μια μουσική, ένα θεατρικό σκηνικό, ένα λογοτεχνικό κείμενο, να απολαύσεις μια βόλτα στο πάρκο; Απλά, επισκεπτόμενος τη Βιβλιοθήκη της πόλης σου!

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Future Library και τη στήριξη του Δήμου Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Συλλέγω εμπειρίες», για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, από τις 11 έως τις 25 Μαΐου 2015.

Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην περιοχή τους ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον. Έτσι, μέσα από πολλές και ποικίλες προσεγγίσεις, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν πως η κατανόηση ενός πολιτιστικού γεγονότος εξαρτάται από τον πλούτο και την ποικιλία των εμπειριών μέσα από τις οποίες θα το προσεγγίσεις.

Το υλικό καθώς και οι τίτλοι βιβλίων που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων είναι προσφορά της ΑΜΕ Future Library.

Oι δράσεις του προγράμματος:

·         «Έλα, φύτρωσε σποράκι, βγάλε ρίζα, φυλλαράκι» με τη νηπιαγωγό Εύη Μπιλιάλη

·         «Ο μικρός ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ», με την αρχιτέκτονα Μάρω Ρόδη (2 συναντήσεις)

·         «Καλημέρα στην Κοιλάδα των Μουσών», όπερα από το Μητροπολιτικό Ωδείο Λιβαδειάς

·         «Ο χορός των Ντορεμί», με τη συγγραφέα Μαριάννα Τεγογιάννη (3 συναντήσεις)

·         «Παίζω με τις παύσεις», από το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς

·         «Ανεβοκατεβαίνω τον ουρανοξύστη – Παιχνίδι με τις κλίμακες», από το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς

·         «Γνωρίζουμε την Όπερα», από το Τροφώνιο Ωδείο Λιβαδειάς

·         «Πράσινη Πόλη», από το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF (2 συναντήσεις)

·         «Στον μαγικό κόσμο της Όπερας!», από το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς

Δείτε αναλυτικά τις δράσεις του προγράμματος στο site της Βιβλιοθήκης: http://liblivadia.wikidot.com/news:228