«Πραγματικότητα» και «Η αφήγηση του ονείρου» εικαστικές εκθέσεις στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας«Πραγματικότητα» και «Η αφήγηση του ονείρου» εικαστικές εκθέσεις στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας

”Πραγματικότητα” και ”Η αφήγηση του ονείρου”,είναι δυο διαφορετικές αλλά ταυτόχρονα εξελισσόμενες εικαστικές εκθέσεις που φιλοξενεί αυτή την περίο δο το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας. Οι φοιτητές/τριες του 1ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τ.Ε.Ε.Τ Φλώρινας, με δάσκαλο τον Γιάννη Ζιώγα, επιχειρούν να εντοπίσουν την κοινή συνισταμένη ανάμεσα σε αυτό που αφηγείται το όνειρο και αυτό που ομιλεί η πραγματικότητα.

Ως έννοιες το όνειρο και η πραγματικότητα τείνουν να δημιουργούν μια δυναμική αντίθεση και οι εικαστικές ιδέες των νέων δημιουργών υλοποιούν τον διάλογο τους οδηγώντας στην ενότητα.

Η έκθεση αποτελεί μέρος της καλλιτεχνικής/εκπαιδευτικής διαδικασίας του 1ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του ΤΕΕΤ όπου οι φοιτητές/τριες του διερευνούν με ομαδικές συνεργασίες περιοχές της εικαστικής έκφρασης. Οι φοιτητές/τριες συμμετέχουν σε διαφορετικές εκθέσεις ανάλογα με ένα χαρακτηριστικό ειδοποιό στοιχείο της εργασίας τους και της μέχρι τώρα εικαστικής τους έρευνας.

”Πραγματικότητα”

Τι αποτελεί το αφετηριακό κίνητρο της εικαστικής τέχνης από την πραγματικότητα; Είναι το υλικό; Το σώμα; Η εικόνα καθαυτή; Η έκθεση διερευνά διαφορετικές αφετηριακές αφορμές από την πραγματικότητα που μπορούν να σχηματίζουν το εικαστικό έργο.

Συμμετέχουν οι φοιτητές/τριες

Ορέστης Δημόπουλος, Γιάννης Ηλίας , Χρήστος Ιωαννίδης, Στέλλα Μαρία Κατσαμπέκη, Χρήστος Κυριτόπουλος – Νίνας, Βαρβάρα Μυστίλογλου, Δημοσθένης Τζανάκος

“Η αφήγηση του ονείρου”

Μια σκηνή ενός ονείρου, εκτός από εμμονή, φόβος, ή διάλογος με αναμνήσεις μπορεί να αποτελέσει το κίνητρο για τη δημιουργία εικόνων, αλλά και ενός ολόκληρου κόσμου. Η έκθεση διερευνά εργασίες που έχουν αυτήν την κατεύθυνση σε παράλληλη ανάπτυξη με την έκθεση «Πραγματικότητα» που διεξάγεται ταυτόχρονα.

Συμμετέχουν οι φοιτητές/τριες

Ναταλία Ηρειώτη – Γκεμπιάου, Άννα Μαρία Θεοδώρογλου, Πάρις Ιωάννου, Γιώτα Περδικάρη, ,Ηλίας Ράμμος , Αλέξανδρος Τσαντίδης, Ευγένιος Χασιώτης

Συντονισμός : Ζιώγας Γιάννης
Επιμέλεια : Ζωγράφος Θωμάς

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τo 1ο Eργαστήρι Ζωγραφικής του ΤΕΕΤ Φλώρινας
Εγκαίνια: Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, ώρα 20:30.
Κτίριο Εξάρχου
Διάρκεια έκθεσης : 22 Απριλίου – 28 Απριλίου 2014
Ώρες λειτουργίας του Μουσείου.
Δευτέρα -Σάββατο 18:00 – 21:00
Κυριακή 10:00 – 13:00
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, Ταγμ. Φουλεδάκη 8, τηλ.2385029444