Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για το δημοσίευμα με τίτλο «Η κυβέρνηση “πέταξε” χορηγία 3 εκατ. ευρώ» Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για το δημοσίευμα με τίτλο «Η κυβέρνηση “πέταξε” χορηγία 3 εκατ. ευρώ»

*ενημερωτικό δελτίο ΥΠΟΠΑΙΘ

Στο φύλλο της εφημερίδας Καθημερινή, της Τρίτης 31 Μαρτίου, δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ με παραπλανητικό τίτλο στην πρώτη σελίδα « Η κυβέρνηση “πέταξε” χορηγία 3 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Νιάρχος».

(http://www.kathimerini.gr/809498/article/politismos/polh/h-kyvernhsh-epistrefei-dwrea-3-ekat-eyrw και http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/covers/12/images/K31B.jpg)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με επιστολή του προς την εφημερίδα Καθημερινή (Αρ. φύλλου 28.908, Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, σελίδα 10) και το Υπουργείο Πολιτισμού δηλώνει κατηγορηματικά ότι: «δεν έχει εγκρίνει καμία σχετική δωρεά προς το Υπουργείο Πολιτισμού για τη στήριξη του συγκεκριμένου πιλοτικού σχεδίου , την οποία το Υπουργείο να “επέστρεψε”». Και συμπληρώνει: «Θεωρούμε πως η επιλογή του τίτλου του άρθρου σας είναι ανακριβής, ενώ παρακαλούμε να γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες και διορθώσεις στο ρεπορτάζ σας, για την ορθή και πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού».

Στην επιστολή επιπλέον αναφέρεται: «Είχε ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη διερεύνηση του πλαισίου, μέσα στο οποίο το Ίδρυμα θα μπορούσε να συμβάλει οικονομικά στην υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου, η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε και ως εκ τούτου δεν έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα οποιαδήποτε σχετική δωρεά εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Όλα τα παραπάνω καταρρίπτουν πλήρως τους τίτλους και το πνεύμα του ρεπορτάζ της εφημερίδας, αφήνοντας έκθετους όλους όσοι έσπευσαν να μιλήσουν για «απόρριψη» ή «επιστροφή» δωρεών.

Πέραν τούτων: η συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο κοινών δράσεων ήταν και παραμένει άριστη, με διαφάνεια και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.