Επίσκεψη του αν. Υπουργού Πολιτισμού κ. Νίκου Ξυδάκη στην ΑκρόποληΕπίσκεψη του αν. Υπουργού Πολιτισμού κ. Νίκου Ξυδάκη στην Ακρόπολη

Τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης επισκέφτηκε ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ.Νίκος Ξυδάκης. Στην επίσκεψη τον συνόδευσαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ κ. Χαράλαμπος Μπούρας και ο καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και μέλος της Επιτροπής κ. Μανόλης Κορρές. Επίσης παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην ενημέρωση η διευθύντρια της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης κυρία Βασιλική Ελευθερίου και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών κυρία Ελένη Μπάνου. 

«Ηρθαμε να τιμήσουμε όχι μόνο τον μνημείο, αλλά και τους ανθρώπους που επί δεκαετίες έχουν υπηρετήσει το πιο φιλόδοξο αναστηλωτικό πρόγραμμα μνημείου επί της γης, όπως και τους ανθρώπους που καθημερινά φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου στο σύνολό του. Είχα τη χαρά να ενημερωθώ από τους κορυφαίους επιστήμονες της αναστήλωσης, τον κύριο Μπούρα και τον κύριο Κορρέ. Επιπλέον συζήτησα με τους υπευθύνους, αλλά και με και τους αρχαιοφύλακες και τους άλλους εργαζομένους για τους τρόπους βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχονται στους επισκέπτες», δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης ο κος Ξυδάκης. 

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία και την πρόοδο των έργων αναστήλωσης του μνημείου και συζήτησε με τους μαρμαρογλύπτες και μαρμαροτεχνίτες του εργοταξίου. Επισκέφθηκε επίσης το πωλητήριο, τα εκδοτήρια εισιτηρίων και την εγκατάσταση τού αναβατορίου για ΑΜΕΑ.