Την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 ο 4ος Ημιμαραθώνιος της ΑθήναςΤην Κυριακή 3 Μαΐου 2015 ο 40ς Ημιμαραθώνιος της Αθήνας

Την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθεί ο 40ς Ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου  από τον δήμο Αθηναίων και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος.

Κατά τη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε η σύναψη συμφωνίας πενταετούς συνεργασίας για τρεις μεγάλες αθλητικές και τουριστικές διοργανώσεις: τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, στον οποίο φέτος εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περίπου από 18.000 πολίτες, και το «Athens Street Pole Vault», ένα καινούργιο αθλητικό γεγονός, με αγώνα άλματος επί κοντώ, σε μεγάλο ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, κυρία Ερμιόνη Κυπριανίδου,  ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κ. Χρήστος Τεντόμας, ο τεχνικός διευθυντής του Ημιμαραθωνίου, κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BMW GROUP HELLAS, κ. Σπύρος Φίλιππας.