Οι Αλλαγές στις εξετάσεις-προαγωγή μαθητών Α’-Β’ Ημερήσιου και Α’-Β’ και Γ’ Εσπερινού ΓΕΟι Αλλαγές στις εξετάσεις-προαγωγή μαθητών Α’-Β’ Ημερήσιου και Α’, Β’ και Γ’ Εσπερινού ΓΕΛ

Εγκύκλιο απέστειλε σήμερα το ΥΠΟΠΑΙΘ σε όλα τα Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία ενημερώνει για τις αλλαγές που επέρχονται από τη φετινή χρονιά στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις και στον τρόπο προαγωγής των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Σύμφωνα με την παρούσα εγκύκλιο τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων θα ορίζονται αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο μάθημα, δηλαδή παύει να ισχύει από την εξεταστική περίοδο Μάιου – Ιουνίου 2015 η επιλογή τους κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων. Επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος εννέα και πέντε δέκατα (9,5). Ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη ‘Α και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και τέλος, η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα θα είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας.

Κατεβάστε την εγκύκλιο: εδώ