Συνάντηση της ΔΔΕ Β’ Αθήνας με θεματική τον «Εκφοβισμό των Εφήβων»Συνάντηση της ΔΔΕ Β’ Αθήνας με θεματική τον «Εκφοβισμό των Εφήβων»

Παρουσία του  Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδη Μπαλτά διεξήχθη η δεύτερη συνάντηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, με τίτλο «Εκφοβισμός των Εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα «Jacqueline de Romilly» του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Παίρνοντας το λόγο απέναντι στους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς είπε «Χαίρομαι που παιδιά και εκπαιδευτικοί φιλοξενούνται σ αυτόν τον χώρο του Υπουργείου συμμετέχοντας σε τέτοιες εκδηλώσεις. Η εκδήλωση είναι πολύ σημαντική γιατί απαντά με ουσιαστικό τρόπο και με πρωτοβουλίες που τα ίδια τα παιδιά ανέλαβαν στο μεγάλο πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας. Ελπίζω ότι με αυτές και άλλες πρωτοβουλίες η ουσιαστική ελευθερία της έκφρασης θα βρει τον χώρο της στη σχολική κοινότητα».

Ο Υπουργός διατύπωσε τη πρόθεση του να γνωρίσει καλύτερα και με άμεσο τρόπο από τους μαθητές και τις μαθήτριες τα προβλήματα της νέας γενιάς.

  • Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio 2013-2015 και διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, από τη Διεύθυνση Δ.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».