7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: αφιέρωμα στον Κορεάτικο κινηματογράφο7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: αφιέρωμα στον Κορεάτικο κινηματογράφο

Με αφιέρωμα στον Κορεάτικο κινηματογράφο υπό τον τίτλο « Η ηθική της εκδίκησης», ανοίγει τις πύλες του το 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools. Η παρουσία στη Λάρισα του πρέσβη της νότιας Κορέας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο αφιέρωμα και στο Φεστιβάλ γενικότερα. Ο πρέσβης της Κορέας θα βρίσκεται στη Λάρισα από το μεσημέρι της Παρασκευής. Στις 5:30 θα βρίσκεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, όπου θα παρακολουθήσει την προβολή της πρώτης κορεάτικης ταινίας του αφιερώματος  και θα απευθύνει μικρό χαιρετισμό.  Την επόμενη  θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση της έναρξης του Φεστιβάλ , Σάββατο 28 Φεβρουαρίου που θα γίνει στο Ξενοδοχείο Metropol στις  20:30.

Στo πλαίσιo του αφιερώματος θα προβληθούν την Παρασκευή στο Γαλλικό Ινστιτούτο οι ταινίες “Bedevilled” ( 2010)  στις  17:30 και η ταινία  « Η εκδίκηση μιας κυρίας» “Sympathyforladyvengeance”  ( 2005) στις 20:00 έως 22:00.                                      

Λίγα λόγια για τις ταινίες

BEDEVILLED (2010) Διάρκεια: 117

Σκηνοθεσία/ Σενάριο: ΤΣΟΥΛ ΣΟ ΤΖΑΝΓΚ

Πρωταγωνιστούν: ΓΙΟΝΓΚ ΧΙ ΣΕΟ, ΣΕΟΝΓΚ ΓΟΥΟΝ ΖΙ, ΜΙΝ ΧΟ ΧΟΥΑΝΓΚ

΄Η Χάε-Γουόν είναι μια όμορφη ανύπαντρη 30άρα γυναίκα ή οποία εργάζεται σε τράπεζα στη Σεούλ. Είναι πολυάσχολη και γίνεται μάρτυρας σε υπόθεση απόπειρας δολοφονίας, ενώ ταυτόχρονα, τα πράγματα στη δουλειά της περιπλέκονται. Όταν τα πράγματα ξεφεύγουν, αναγκάζεται να πάει διακοπές στο νησί Μου-Ντο, ένα μικρό, υπανάπτυκτο νησί, που ζούσαν οι παππούδες της και που είχε μια φίλη την Μποκ-Ναμ που ακόμη της γράφει και θέλει να την επισκεφτεί στη Σεούλ, παρά το ότι η Χάε-Γουόν ποτέ δεν της απαντάει. Όταν φτάνει στο νησί, η Χάε-Γουόν σοκάρεται καθώς βλέπει τους πάντες, να φέρονται στην Μπόκ-Νάμ σαν σκλάβα…

  • Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ-SYMPATHY FOR LADY VENGEANCE (2005)

Διάρκεια: 112΄

Σκηνοθεσία/ Σενάριο:ΤΣΑΝ ΓΟΥΚ ΠΑΡΚ

Πρωταγωνιστούν: ΛΙ ΓΕΟΝΓΚ ΑΪ , ΜΑΕ ΝΤΟΥ ΝΑ, ΤΣΟΪ ΜΙΝ ΣΙΚ

Μόλις στα 19 της χρόνια η Τζα Λι Τζεουμ, θα καταλήξει στην φυλακή και για την απαγωγή και την δολοφονία ενός παιδιού, ενεργώντας για τον μυστηριώδη κύριο Μπα-εκ, ο οποίος την πρόδωσε. 13 χρόνια στη φυλακή είναι πάρα πολλά και θα προετοιμαστεί προσεκτικά, οργανώνοντας την εκδίκηση της. Όταν θα αφεθεί ελεύθερη θα εξαπολύσει μια αρρωστημένη και βίαιη επίθεση με στόχο τον Μπαεκ. Τα πράγματα όμως δεν θα είναι καθόλου απλά και ένα απίστευτα σατανικό παιχνίδι έχει στηθεί, με τους ανθρώπους να αποτελούν πιόνια σε μια δολοφονική σκακιέρα που δεν θα βγάλει κανένα κερδισμένο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.