7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: το πρόγραμμα εκδηλώσεων7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε από το 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, το πρόγραμμα εκδηλώσεων κατά το διάστημα από 27 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου. Από την Πέμπτη 5 Μαρτίου μέχρι και τις 8 Μαρτίου, 27 Διεθνείς και 28 ελληνικές ταινίες θα προβληθούν στο Διαγωνιστικό κομμάτι στα Victoriacinemas, αίθουσες του οποίου παραχωρούνται για τις ανάγκες του φεστιβάλ. Οι Διεθνείς όπως θα διαπιστώσουν και οι θεατές προέρχονται από κάθε γωνιά της γης. Από τη μακρινή Κούβα, το Μεξικό και το Μπαγκλαντές, μέχρι τις γειτονικές μας Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Κόσσοβο, με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή τους ποιότητα, οι ταινίες που θα προβληθούν δικαιολογούν τον τίτλο του Φεστιβάλ ως Διεθνές. Αλλά και οι ελληνικές προβολές είναι υψηλών απαιτήσεων και φυσικά καλύπτουν κάθε γωνιά της χώρας μας.

Η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από τους Μίνω Νικολακάκη σκηνοθέτη, Σωτήρη Τσέλλο επίσης σκηνοθέτη, τον Αποστόλη Καραμπάση μουσικό και τη Νάνσυ Σπετσιώτη που έχει και τη γενική ευθύνη της κριτικής επιτροπής και Χαρά Τσιόγκα, έχουν αναλάβει πραγματικά μεγάλο και δύσκολο έργο, αρχικά την επιλογή από τον τεράστιο όγκο ταινιών που έφθασαν στην επιτροπή και στη συνέχεια την επιλογή των νικητών, μετά τη δημόσια προβολή των ταινιών στο διαγωνιστικό.

Αλλά και η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Ελλάδας θα δώσει και φέτος το δικό της στίγμα, ανακηρύσσοντας τους δικούς της νικητές με τα δικά τους κριτήρια. Καθημερινά θα δίνονται στη δημοσιότητα το πρόγραμμα προβολών της επόμενης ημέρας καθώς και το αντίστοιχο των παράλληλων εκδηλώσεων.

  Ένα δεκαήμερο λοιπόν γεμάτο περιμένει τους σινεφίλ, ένα δεκαήμερο που δημιουργήθηκε από το μεράκι της ομάδας πολιτισμού “Artfools”, με τη συνεργασία όλων των φορέων της πόλης, Δήμος Λαρισαίων, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας και πάντα υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΟΤ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων: εδώ