Ανοίγει τις πύλες του το 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας Ανοίγει τις πύλες του το 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

Aνοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 το 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, ένα φεστιβάλ θεσμός, αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των φορέων και μεγάλου αριθμού ιδιωτών της πόλης.

Από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 8 Μαρτίου η Λάρισα θα ζήσει σε ρυθμούς Σινεμά. Σε πάρα πολλές αίθουσες  κινηματογραφικές και μη, θα προβάλλονται, δεκάδες ταινίες  που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χωρών και θεμάτων. Ο κύριος όγκος των ταινιών μεγάλου μήκους που αφορούν στα πολλά αφιερώματα θα προβληθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, που στηρίζει το Φεστιβάλ από τα πρώτα του βήματα, στο Χατζηγιάννειο από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας τη στήριξη της οποίας έχει από φέτος το Φεστιβάλ, ενώ ένα τριήμερο πρόγραμμα προβολών θα γίνει στην αίθουσα προβολών του ΤΕΙ Θεσσαλίας  δίπλα στο Φεστιβάλ από την πρώτη του διοργάνωση.

Όλη η πόλη ένα απέραντο σινεμά

Το Διαγωνιστικό με ταινίες από ένα ευρύ φάσμα ξένων χωρών και Ελλήνων δημιουργών, θα φιλοξενηθεί όπως κάθε χρόνο στον Κινηματογράφο VictoriaCinemas, από την Πέμπτη 5 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 8 Μαρτίου όπου θα γίνει και η απονομή των βραβείων. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθούν με παράλληλη προβολή ταινιών τους οι επίσημοι καλεσμένοι του Φεστιβάλ. Ο χώρος του VictoriaCinemas παραχωρείται ευγενικά για τις ανάγκες του Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια.

Αφιέρωμα στο Ρωσόφωνο Κινηματογράφο θα γίνει την Τετάρτη 4 Μαρτίου με ρωσικές ταινίες μικρού μήκους στον πολυχώρο του Stage, ενώ Ισπανικός Κινηματογράφος με ταινίες μικρού μήκους θα προβάλλεται την Τρίτη 3 Μαρτίου από τις 12 μέχρι τις 22:00 στο χώρο LasRamblas. «Κινηματογραφικές γεύσεις» με ταινίες μεγάλου μήκους θα προβάλλονται την Τρίτη 3 Μαρτίου και Τετάρτη 4 Μαρτίου από τις 12 μέχρι τις 22:00 στο χώρο « Βόσπορος».

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα δύο αφιερώματα που θα φιλοξενηθούν στο χώρο « Μεταλλουργείο» ένα στους MONTY PYTHONS και ένα με cult sci-fi movies. Πρόκειται για το κομμάτι του εναλλακτικό σινεμά που έχει πλέον καθιερωθεί και συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον νέων ανθρώπων.

Ενδεικτικό της απήχησης που έχει το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας είναι η προθυμία πολλών Λαρισαίων να διαθέσουν τις αίθουσές τους για προβολή ταινιών.

Σε όλες τις προβολές η είσοδος θα είναι ελεύθερη.