Έναρξη εγγραφών για τους νέους κύκλους διαλέξεων του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Έναρξη εγγραφών για τους νέους κύκλους διαλέξεων του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι εγγραφές για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015.

Το εαρινό εξάμηνο θα ξεκινήσει μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου

θα παρουσιαστούν δύο νέοι θεματικοί κύκλοι:

  • «Ντοκιμαντέρ» (Τρίτη 19.00 έως 21.00) με υπεύθυνο τον καθηγητή Αρχιτεκτονικής, Νίκο Τσινίκα και
  • «Πανεπιστήμιο και κοινωνία στη Θεσσαλονίκη (1926-2015): Ιστορία, μνήμη, αφήγηση» (Τετάρτη 19.00 έως 21.00) με υπεύθυνο τον Λέκτορα Παιδαγωγικής, Βασίλη Φούκα.

Στο πλαίσιο των διαλέξεων, πανεπιστημιακοί καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ανεξάρτητοι ερευνητές και ειδικοί μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους αντικείμενα. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έχουν δικαίωμα εγγραφής οι ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν όλους τους κύκλους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους θα πάρουν μέρος στο 60% των διαλέξεων. Η εγγραφή και η συμμετοχή δεν προϋποθέτουν οικονομική επιβάρυνση.

Αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές στα γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κωνσταντίνου Καραμανλή 38 Β΄) τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 09:00 έως 13:00 ή και τηλεφωνικά στους αριθμούς 2310 841962 και 2310 840295.