Συνάντηση Γ. Κατρούγκαλου με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αδιόριστων ΑΣΕΠΣυνάντηση Γ. Κατρούγκαλου με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αδιόριστων ΑΣΕΠ

 Με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αδιόριστων ΑΣΕΠ συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννης Κατρούγκαλος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι:

«H μη εκτέλεση δικαστικών αμετάκλητων αποφάσεων που αφορούν προσωπικό της διοίκησης και η μη εφαρμογή αποφάσεων του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο αποτελεί σκάνδαλο γιατί προσβάλει τη νομιμότητα και το κράτος δικαίου.

Με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αδιόριστων Επιτυχόντων ΑΣΕΠ συμφωνήσαμε ότι θα αποκατασταθεί η νομιμότητα, επισημαίνοντας ότι θα χρειαστεί να γίνει μια επανατοποθέτηση–επαναπρογραμματισμός ανά υπουργείο ανάλογα με τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει. Το δέχτηκαν καλόπιστα αντιλαμβανόμενοι και αυτοί ότι δεν μας αφορά μόνο το θέμα της δικαιοσύνης ατομικά, αλλά και η ανάγκη αναδιοργάνωσης της δημοσίας διοίκησης έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις άμεσες και πιεστικές ανάγκες».

Από την πλευρά τους ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αδιόριστων ΑΣΕΠ κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις τακτικές που ακολούθησαν, κρατώντας σε μια ιδιότυπη ομηρία, ανθρώπους που είχαν πιστέψει στην αξιοκρατία και την αξιοπιστία της πολιτείας και συμμετείχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.