Υπουργείο Παιδείας: «Αυτογκόλ στην ενημέρωση!»Υπουργείο Παιδείας: «Αυτογκόλ στην ενημέρωση!»

*Του Γιώργου Σκάθαρου

Φαίνεται κάπου να έχουν «χάσει τη μπάλα» εκεί στο Υπουργείο Παιδείας – πρώην ΥΠΑΙΘ νυν ΥΠΟΠΑΙΘ. Αυτογκόλ απ’ το πρώτο λεπτό… και μάλιστα στην ενημέρωση του πολίτη!

Φυσικά δεν περιμένει κανείς «ειδήσεις» από ΚΑΤΙ με διάρκεια ζωής μόλις λίγων ημερών. Δεν συμβαίνει όμως αυτό με το νεοσύστατο Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ειδήσεις με το τσουβάλι – σε μορφή δηλώσεων ή συνεντεύξεων, σε διάφορα ΜΜΕ ή στο δρόμο (!) – ιδιαίτερα σημαντικές για την εκπαιδευτική κοινότητα που αναπαράγονται κατά το δοκούν και περισσότερο προκαλούν σύγχυση  στον μέσο πολίτη παρά τον ενημερώνουν.

Ταπεινή μου γνώμη… όταν είσαι δημόσιος λειτουργός και θέλεις να πεις κάτι σημαντικό, πρέπει να χρησιμοποιείς τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας – στην περίπτωσή μας, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. Αν πάλι «ξεφύγεις» και το πεις πρώτα κάπου αλλού – άνθρωπος είσαι, ΟΛΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ – πρέπει να έχεις έτοιμους τους επίσημους μηχανισμούς που θα διανείμουν την «είδηση» και θα της δώσουν εγκυρότητα. Αλλιώς μην το λες, γιατί έτσι αφήνεις τον καθένα να σκεφτεί ό,τι θέλει και να νοσταλγεί τη μέχρι παρεξηγήσεως ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ του προκατόχου σου. 

*Στη photo που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα τελευταία νέα στην αρχική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας

Νεότερη ενημέρωση:

Για να είμαι ακριβοδίκαιος – έστω και αργά – σήμερα το βράδυ το Υπουργείο παιδείας έδωσε στο κοινό μια πρώτη ενημέρωση από την ιστοσελίδα του: Διευκρινίσεις για τις εξεταστικές διαδικασίες του λυκείου κατά το τρέχον σχολικό έτος

 τα τελευταία νέα στην αρχική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας