Θεσσαλονίκη: Διήμερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιάΘεσσαλονίκη: Διήμερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά

*Θεσσαλονίκη: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Διήμερο φεστιβάλ εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά με θέμα τη ρομποτική και τις νέες τεχνολογίες, με τίτλο “ElectricCircus”, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρία Robotixlab, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί μαθητικός διαγωνισμός και παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων εργαστήρια, παρουσιάσεις, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας και διαδραστικά εκθέματα ρομποτικής.

Οι εργασίες του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στην Αίθουσα Νερού και στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου.

Στο διαγωνιστικό μέρος του διημέρου θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος έως και 15 ομάδες, αποτελούμενες από τρεις έως τέσσερις μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής καθώς και ομάδες ποικίλων παιδαγωγικών φορέων, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την ημέρα και την ώρα αποστολής της σχετικής αίτησης.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τη συμπλήρωση των ομάδων. Σχετική φόρμα αίτησης βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι αιτήσεις για το διαγωνιστικό μέρος, αφού συμπληρωθούν, θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] ή να κατατεθούν από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης, στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Κλεάνθους 57

Η πρώτη ημέρα των δράσεων απευθύνεται αποκλειστικά στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και θα περιλαμβάνει εργαστήρια (master classes), στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά θα ενημερωθούν σχετικά με την κατασκευή και τον προγραμματισμό των ρομπότ.

Η δεύτερη ημέρα θα είναι ανοιχτή στο κοινό με εργαστήρια, ομιλίες, παρουσιάσεις διαδραστικών ρομπότ και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας. Στη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων θα υπάρξει και μια ενότητα, κατά την οποία μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε ομάδες, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στο κοινό και σε κριτική επιτροπή ειδικών επιστημόνων μια δική τους ρομποτική κατασκευή με ελεύθερο θέμα. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εκθεσιακό μέρος του  φεστιβάλ, θα πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail: [email protected]  με τα παρακάτω στοιχεία:

  • Όνομα σχολείου / φορέα / ομάδας
  • Ονοματεπώνυμα μελών ομάδας, email και τηλέφωνα επικοινωνίας
  • Περιγραφή της έκθεσης – παρουσίασης ( χρησιμοποιούμενος εξοπλισμός και λειτουργία κατασκευής).

 Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τα τηλέφωνα 2310 840295 και 2310 841 962 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ενώ και στις παράλληλες δράσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.