Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο Ντέμης ΡούσσοςΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο Ντέμης Ρούσσος

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ του Σαββάτου, σε ηλικία 69 ετών, ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος, ύστερα από μακρόχρονη Νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Υγεία».

Ο Ντέμης Ρούσσος (1946) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Μετά από την εγκατάσταση της οικογένειάς του στην Ελλάδα, συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα: The Idols σε ηλικία 17 χρόνων και αργότερα με τους We Five χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Στο ευρύτερο ακροατήριο έγινε γνωστός το 1968 με το συγκρότημα Aphrodite’s Child. Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, συνέχισε διάφορες σποραδικές ηχογραφήσεις. Μαζί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο Sex Power, και το 1977 το Magic. Η επιτυχέστερη συνεργασία τους ήταν το Race to the End, μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar Οι Δρόμοι της Φωτιάς, που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο Tu Libertad. Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας Blade Runner.

Το 1993 με το Insight (γνωστό και ως Morning has Broken) και συνεργάστηκε με την ολλανδική εταιρεία BR Music για την παραγωγή των δίσκων ImmortelSerenade και In Holland, χρησιμοποιώντας ποικίλα εθνικά και ηλεκτρονικά στυλ.

Ο Ντέμης Ρούσσος τιμήθηκε με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, από τη Γαλλική Δημοκρατία τον Σεπτέμβριο του 2013, σε τελετή που παρατέθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.