«Η Δύναμη του Λαού» του Ρίζου Μαρούδα«Η Δύναμη του Λαού»

Tου Ρίζου Μαρούδα, Μέλους της Κ.Ε του ΚΚΕ

Υποψήφιου βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ

Λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους  μικρομεσαίους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να σκεφτούν πού οδήγησε η λογική του “μικρότερου κακού”, να σκεφτούν πού οδήγησαν οι κάθε λογής “σωτήρες” που εμφανίζονται με διαφορετική μορφή αλλά ίδιο στόχο:

Τον λαό στην γωνία, θεατή των εξελίξεων, που θα ψηφίζει και μετά θα κάθεται ξανά στον καναπέ περιμένοντας λύσεις στα αδιέξοδα του.

Την επόμενη μέρα με πιο πιθανό σενάριο την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ τα μνημόνια διαρκείας που αφορούν όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε θα είναι εδώ.  Τη συνθήκη του Μάαστριχτ, το σύμφωνο για το ευρώ, τη στρατηγική Ευρώπη 2020 θα υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας από τους μονομάχους του σύγχρονου δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται ότι θα επαναφέρει τις τεράστιες απώλειες που έχει ο λαός από την έναρξη της καπιταλιστικής κρίσης το 2009.

Καλούμε τους αριστερούς, ριζοσπαστικούς ψηφοφόρους να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους και να σκεφτούν τι σχέση έχει με την Αριστερά, τα οράματα, τους αγώνες, τις θυσίες της, η “αδιαπραγμάτευτη θέση της χώρας στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ” σύμφωνα με τα λόγια του κ. Τσίπρα. Η αποδοχή του χρέους ως δημιούργημα του ελληνικού λαού. Το “σκίσιμο των μνημονίων” που μετατράπηκε σε δήθεν καλύτερη διαπραγμάτευση. Να σκεφτούν ποιο νόμο θα καταργήσει η λεγόμενη “κυβέρνηση της αριστεράς”: την εκ περιτροπής εργασία, την μερική απασχόληση, την απλήρωτη εργασία των νέων; Θα επαναφέρει το 8ωρο; Θα δώσει πίσω τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία; Τις μειώσεις των συντάξεων; Το 45% του εισοδήματος που χάνουν οι αγρότες με την νέα ΚΑΠ; Την άγρια φορολόγηση; Θα καταργήσει μήπως τα κάθε είδους χαράτσια; Γιατί δεν λέει πότε θα επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός; Θα βρει δουλειά έστω η πλειοψηφία των 1.500.000 ανέργων; Η ομολογία του Σταθάκη ότι “το πρόγραμμα μας δεν περιλαμβάνει καμιά παροχή σε οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα πάνω από 800 ευρώ” τα λέει όλα. Στα 800 ευρώ οικογενειακό εισόδημα τοποθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ την ευημερία μιας οικογένειας και άντε να ζήσεις με τόσα χρήματα…

Στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ πριν λίγο καιρό για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο φόρο καυσίμων για να έχουμε φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης, ενάντια στα χαράτσια, όλα τα κόμματα την καταψήφισαν.

Είναι φανερό στον κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι από χέρι αντιλαϊκή. Θα ακολουθήσει το ίδιο μείγμα πολιτικής και διαχείρισης που οδήγησε το 1% των ελλήνων (βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες κλπ) να κατέχουν το 56% του ελληνικού πλούτου, που οδήγησε το εξωτερικό χρέος της χώρας να αντιστοιχεί στο 176% του ΑΕΠ, δλδ με όλες αυτές τις θυσίες του λαού την τελευταία 5ετία το χρέος αυξήθηκε.

Σε μια τέτοια κυβέρνηση καλούν κάποιοι το ΚΚΕ να συμμετέχει είτε να δώσει ψήφο ανοχής, να “πάρει 3-4 υπουργεία” και να ασκήσει φιλολαική πολιτική, να δοκιμαστεί στην διακυβέρνηση. Ουσιαστικά χωρίς να βγάζουν συμπεράσματα τουλάχιστον από τα τελευταία 40 χρόνια, με την λογική της “ανάθεσης” λύσεων σε κάποιους “σωτήρες” καλούν το ΚΚΕ να τους προδώσει, να γίνει συνεργός στο έγκλημα παίρνοντας αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα, γιατί αυτό θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια σε μια τέτοια κυβέρνηση. Έχουμε βγάλει συμπεράσματα από την πείρα του ελληνικού και διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος από την συμμετοχή Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αστικές κυβερνήσεις στον καπιταλισμό. Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη ή παγκόσμια που να συμμετείχε Κ.Κ στην κυβέρνηση και να βελτιώθηκε η θέση των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, όλων των λαϊκών στρωμάτων.        Θα αναλάβουμε βεβαίως τις ευθύνες μας όταν η λαός σπάσει τα δεσμά του φόβου, πιστέψει στην ανυπέρβλητη δύναμη του,  θα διεκδικήσει και θα κερδίσει την Λαϊκή Εξουσία, κοινωνικοποιώντας τα μέσα παραγωγής που θα ανοίξουν τις τεράστιες παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, με επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο. Με αποδέσμευση από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, μονομερή διαγραφή του χρέους που δεν το δημιούργησε ο λαός και δεν ευθύνεται για αυτό.

Την επόμενη μέρα θα υπάρχει κυβέρνηση, το ζητούμενο είναι αν θα υπάρχει ισχυρή λαική  αντιπολίτευση ικανή να βάλει φρένο στην βαρβαρότητα που έρχεται, να παλέψει ώστε να υπάρχουν κατακτήσεις που θα βελτιώσουν την ζωή μας. Θέλουν -πρώτα και κύρια ο ΣΥΡΙΖΑ- να αποδυναμώσουν το ΚΚΕ, να το στείλουν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως μόνο το ΚΚΕ είναι σε θέση να σηκώσει ανάστημα, να οργανώσει την πάλη του λαού μέσα και έξω από την βουλή. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη!

Τις όποιες κατακτήσεις ο λαός τις κέρδισε με αγώνες και θυσίες, στις απεργίες των εργαζομένων, στα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς, στους μαζικούς αγώνες της νεολαίας. Καμιά κυβέρνηση δεν μας χάρισε ποτέ τίποτα, κανένας “σωτήρας” κανένα “μικρότερο ή μεγαλύτερο κακό”.

Γνωρίσατε το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες. Στην 96χρονη πορεία του όποια πέτρα και να σηκώσεις θα δεις την συνεισφορά του ΚΚΕ στους αγώνες και κατακτήσεις του λαού μας. Δεν σου είπε ψέματα, δεν σε κορόιδεψε, δεν σου έταξε λαγούς και πετραχήλια.

Έχουμε εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, στην δύναμη του,  και τον καλούμε να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ! Απευθυνόμαστε σε όλους όσους συναντηθήκαμε στον δρόμο του αγώνα, που η καρδιά τους χτυπάει αριστερά, έστω και αν δεν συμφωνούν με το σύνολο της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ. Τους λέμε ότι η  ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να στείλει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. Να απαντήσει αποτελεσματικά στα εκβιαστικά διλήμματα, τον φόβο, την τρομοκρατία, τις ψεύτικες ελπίδες.

Ψηλά το κεφάλι! Πιστέψτε στην δύναμη σας, δυναμώστε το ΚΚΕ που θα είναι παρών σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα. Στην πρώτη γραμμή! Γιατί η αλήθεια, η δύναμη, η ελπίδα, η ανατροπή είναι όλα ΚΚΕ. Δεν θα μας βάλουν στο χέρι, δεν θα λυγίσουμε! Καλό βόλι!