Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά στον «Ελληνικό Κόσμο» ΙΜΕΕκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά στον «Ελληνικό Κόσμο» ΙΜΕ

Τα Σαββατοκύριακα του 2015 ο «Ελληνικός Κόσμος» (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού) γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού. 

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

(Για παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους γονείς τους)

Σάββατο 17 Ιανουαρίου

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, πες μου τα μυστικά σου…

Μαγεμένος ή μη, πάντα κάτι έχει να μας πει! Μέσα από καθρέφτες, αντικείμενα ιδιαίτερα και «μαγικά», τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους γύρω τους. Μεταμορφώνονται, πειραματίζονται και εκφράζονται μέσα από το παιχνίδι! 

Ο καθρέφτης αυτή τη φορά γίνεται έμπνευση για παιχνίδι και δημιουργία! Μέσα από αυτόν, παιδιά και γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν ομαδικά.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου

Μία σταγόνα ταξιδεύει…

«Γεια σας! Είμαι μία σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει!» 

Νερό… σύννεφο… πάγος… βροχή… 

Τα παιδιά ακολουθούν το ταξίδι του νερού μέσα από νεροϊστορίες, παίζουν και πειραματιζόνται με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο!

Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεροϊστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού! 

Σάββατο 31 Ιανουαρίου

Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι

«Από το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκκαλο πετιέται». 

Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν το δέντρο, τον καρπό και το χυμό της ελιάς. Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιόλαδου και οι ευεργετικές ιδιότητές του στον οργανισμό αποκαλύπτονται μέσα από ένα κύκλο δημιουργικών δραστηριοτήτων ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν το πολύτιμο δέντρο της ελληνικής γης. 

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

– Για παιδιά 3-5 ετών

– Ώρα έναρξης: 11:30

– Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά

– Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα) 

– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

– Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

– Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

(Για παιδιά από 5 έως 12 ετών)

Κυριακή 18 Ιανουαρίου

Μικρό καλοκαίρι μέσα στο χειμώνα

Στην καρδιά του χειμώνα, το Γενάρη, ο ήλιος ξεπροβάλλει προσφέροντας ένα ηλιόλουστο διάλειμμα, τις Αλκυονίδες μέρες. Τι λέει όμως γι’ αυτές ένας αρχαίος ελληνικός μύθος; Μέσα από την ελληνική μυθολογία τα παιδιά ανιχνεύουν το μετεωρολογικό φαινόμενο της καλοκαιρίας μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν το μύθο και τα χαρακτηριστικά της αλκυόνας. Γιατί οι αρχαίοι έλληνες συνέδεσαν το μύθο με στοιχεία της φύσης; Τι προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν;

Κυριακή 25 Ιανουαρίου

Πυραμίδες… μούμιες… Φαραώ

Τα παιδιά μεταφέρονται στην Αίγυπτο, σ’ αυτή τη γοητευτική και μυστηριώδη χώρα και γνωρίζουν από κοντά τα μυστικά του αρχαίου της πολιτισμού. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν τις κυριότερες πτυχές ενός από τους σημαντικότερους πολιτισμούς παγκοσμίως, του αιγυπτιακού. Οι θεοί Ίσιδα και Όσιρις, ο σκαραβαίος και οι πυραμίδες της Αιγύπτου γίνονται άξονες για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μέσα από το παιχνίδι μας φέρνει σε επαφή με τα μνημεία, τα σύμβολα, τη θρησκεία και την κοινωνική διάρθρωση στην αρχαία Αίγυπτο. 

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα


– Για Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

– Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.

– Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ 

– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

– Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

– Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.