«Ματιές στις αθέατες όψεις του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου»«Ματιές στις αθέατες όψεις του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου»

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται το νέο έτος με μια ιδιαίτερη εκδήλωση. 

Το Μουσείο και η Εταιρεία των Φίλων του καλωσορίζουν το 2015 προσφέροντας ματιές στις αθέατες όψεις του, αρχαία μουσικά ακούσματα και το ημερολόγιο της νέας χρονιάς. 

Τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου στις 18.00, στην Αίθουσα του Βωμού παρουσιάζονται για πρώτη φορά επιλεγμένες αρχαιότητες από το πλήθος των αντικειμένων που απλώνονται κάτω από τις πολύβουες αίθουσες και δεν έχουν εκτεθεί ξανά στο ευρύ κοινό. Εγκαινιάζεται έτσι μια νέα δράση, το Αθέατο Μουσείο, που προσφέρει την ευκαιρία της προβολής άγνωστων αριστουργημάτων, τα οποία θα αναδύονται κάθε δύο μήνες από τις αποθήκες για να εκτεθούν στην Αίθουσα του Βωμού. Το πρώτο έκθεμα του Αθέατου Μουσείου είναι το δαχτυλίδι του Θησέα, ένα μυκηναϊκό σφραγιστικό δαχτυλίδι, που βρέθηκε τυχαία μέσα στα χώματα από τις εκσκαφικές εργασίες στο βράχο της Ακρόπολης τη δεκαετία του 1950 και παρουσιάζεται στο κοινό της Αθήνας για πρώτη φορά. 

Παράλληλα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εταιρεία των Φίλων του θα παρουσιάσουν το ημερολόγιο του 2015, εικονογραφημένο με σπάνιες φωτογραφίες από το Αρχείο του Μουσείου και εμπλουτισμένο με συνοπτικά κείμενα για την ιστορία και τις πολύτιμες Συλλογές του, καθώς και για τη συμβολή του στη συντήρηση, την έρευνα και την προβολή των αρχαιοτήτων. Με την έκδοση αυτή, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί σε ένα ιδιότυπο αίτημα φιλίας, διεκδικώντας τον χαρακτήρα του δικού σας Μουσείου. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία με πρωτότυπους αρχαίους ελληνικούς ύμνους, καθώς και μελοποιημένη αρχαία ποίηση από τον Νίκο Ξανθούλη. Θα παίξουν οι μουσικοί: Νίκος Ξανθούλης (αρχαία λύρα και τραγούδι), Οδυσσέας Κορέλης (βιολί), Αντώνης Μανιάς (βιόλα) και Βαγγέλης Νίνα (βιολοντσέλο). 

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες του Μουσείου με το αντίτιμο της εισόδου. 

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 10682 
Ωράριο: Δευτέρα 13.00-20.00 
Τρίτη-Κυριακή 09:00-16:00 
Τηλ: 213214 4891 Fax: 210 8213573 
Email: [email protected]