«Μοιράσου ό,τι μοιράζεται» του Δημήτρη Βατίστα«Μοιράσου ό,τι μοιράζεται»

horizontal-bar-posts-small
Δημήτρης Βατίστας

 

Γράφει ο Δημήτρης Βατίστας
horizontal-bar-posts-small

Κάθε χρόνο, καθένας από εμάς περιμένει τις ημέρες των εορτών, για να έρθει κοντά με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Μέσα από αυτές τις ημέρες, οι άνθρωποι δίνουμε και παίρνουμε πράγματα, που έχουμε ανάγκη ή αυτά που έχουμε στερηθεί έναν ολόκληρο χρόνο. Οι μέρες των γιορτών, όπως και κάθε άλλη εορτή, έρχονται για να μας υπενθυμίσουν πράγματα, τα οποία δεν πρέπει να λησμονούμε.

Είναι 2014 χρόνια πριν που ήρθε στον κόσμο ο θεάνθρωπος, που έκανε τον κόσμο διαφορετικό μέσα από τη θέλησή του και την επιθυμία του, να μεταδώσει την αγάπη, την αλληλεγγύη, το ορθό και το δίκαιο. Ήταν αυτός που μας έκανε να τον ακολουθήσουμε και να πιστέψουμε σε αυτόν και μας δίδαξε σπουδαία πράγματα όπως την αγάπη, την ηθική βελτίωση, τη σημασία του πνεύματος και την ανάγκη της ομαδικότητας και της συνεργασίας των ανθρώπων. Μέσα από τόσο απλά πράγματα μπορούμε να εκφράζουμε  τα συναισθήματά μας.  Όλων αυτών, που προσδοκούμε να λάβουμε και να δώσουμε αντίστοιχα στους συνανθρώπους μας.

Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι η αρχή για να σκεφτούμε πράγματα και να γίνουμε καλύτεροι. Οι καλές πράξεις δεν χαρακτηρίζονται από την ποσότητα και την ποιότητα. Είναι μικρά καθημερινά πράγματα που μοιράζουν αγάπη σε όλους τους ανθρώπους αλλά περισσότερο σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Ο “ερχομός” του Αϊ-Βασίλη ίσως είναι μια ευκαιρία δώσουμε στα μικρά παιδιά τα δώρα τους και να τα κάνουμε να αντιληφθούν, ότι δεν έχει σημασία το δώρο σαν δώρο, αλλά  ότι κάποιος φέτος τους νοιάζεται και τους αγαπά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν παιδιά σε όλο τον κόσμο που δεν θα πάρουν ποτέ το δώρο που περιμένουν. Να μάθουν ότι το να χαμογελάς είναι σπουδαίο πράγμα. Η υγεία, η αγάπη και η ευτυχία είναι τα σημαντικότερα πράγματα στον κόσμο. Δεν χρειάζεται να γινόμαστε υλιστές για να ικανοποιηθούμε. Αυτό θα είναι το πιο σπουδαίο. Να γινόμαστε άνθρωποι που θα μπορούμε να μοιραζόμαστε πράγματα με αυτούς που είναι δύσκολο να τα αποκτήσουν.  Ας γίνουμε όλοι, με τον δικό μας τρόπο μικροί Αϊ-Βασίλιδες, που θα γεμίσουμε  ζωές και θα τις κάνουμε  να “ξαναγεννηθούν”.

Μέρες αγάπης, λοιπόν, που εύχομαι να διδάξουν σε όλους μας ότι η ανάγκη μας για έναν καλύτερο κόσμο ξεκινά από εμάς τους ίδιους. Πρέπει να κάνουμε θυσίες στης ζωή και να μην περιμένουμε ανταμοιβή. ‘Έτσι θα διδάξουμε την αγάπη και θα την μοιραζόμαστε. Θα κλείσω με μια ευχή. Το 2015 να είναι η χρονιά που σε όλους μας θα συντροφεύει  το χαμόγελο, η αγάπη, η ευτυχία και η ευημερία.