Στον «αέρα» η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών ΣταθμώνΣτον «αέρα» η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων χαρακτηρίζει «μετέωρη η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών με ευθύνη της Πολιτείας». Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο δήμος Αθηναίων, όπως και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας, αναμένουν ακόμη τη θεσμοθέτηση από την πλευρά της Πολιτείας των προδιαγραφών για την αδειοδότηση των βρεφονηπιακών σταθμών, μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) όπως ορίζει ο νόμος.

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, ως υπεύθυνος φορέας του δήμου Αθηναίων για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών έχει καταθέσει αιτήσεις για την αδειοδότησή τους από την αρχή της χρονιάς.

Να σημειώσουμε ότι αν και οι δήμοι έχουν την αρμοδιότητα για την αδειοδότηση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς περιμένουν να ορισθούν οι προδιαγραφές, όπως ορίζει ο νόμος.

Η εκκρεμότητα αυτή από την πλευρά της Πολιτείας, η οποία στα επανειλημμένα αιτήματα των δήμων απαντά από το 2011 με παρατάσεις,  εμποδίζει τους δήμους να επιτελέσουν απρόσκοπτα το έργο τους.

Η τελευταία παράταση που δόθηκε λήγει σε λίγες μέρες, στο τέλος του 2014, και η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών είναι στον αέρα, καθώς ούτε η σχετική νομοθετική ρύθμιση από την Πολιτεία έχει προχωρήσει, ούτε όμως έχει δοθεί και η αναγκαία – για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών – παράταση. Παράταση, που ο δήμος Αθηναίων, τονίζει ότι πρέπει να είναι η τελευταία, καθώς είναι απολύτως αναγκαίο να δοθεί οριστική λύση για την αδειοδότηση των δημοτικών παιδικών σταθμών.