ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (σε ισχύ) εξέδωσε από χθες το βράδυ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ ΑΜΕΣΟ
Ελληνικό, 26-12-2014/2330 B 
Α.Α. 44/2014
ΠΡΟΣ : ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ 

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟΨΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-12-2014) ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (28-12-2014) ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (27-12-2014) ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ.
2. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (28-12-2014) ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 700 ΜΕΤΡΑ. 
ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 8 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.
3. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (29-12-2014) ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ), ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.