«Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» τελετή βράβευσης του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού«Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» τελετή βράβευσης του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού

Το δικό τους μήνυμα κατά σχολικής βίας και του εκφοβισμού έστειλαν οι μαθητές που συμμετείχαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό».

Εκατοντάδες μαθητές από όλη τη χώρα συμμετείχαν στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε και φέτος από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα».

Στη διάρκεια της τελετής στο Μουσείο της Ακρόπολης, απονεμήθηκαν τα βραβεία στις δέκα ομάδες που δημιούργησαν τα πιο πρωτότυπα βίντεο και παρουσιάσεις για τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις αξίες της διαφορετικότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικές ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Περισσότερα από 200 σχολεία, 300 εκπαιδευτικούς, 500 ομάδες και σχεδόν 2000 μαθητές από 142 πόλεις και χωριά πανελλαδικά συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν ιστορίες με κεντρικό μήνυμα «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» με τη συμμετοχή της Ντορέττας Παπαδημητρίου, παιδιών από το 93ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, της θεατρικής ομάδας Pediasisκαι της χορευτικής ομάδας hiphopOffBeatInternational. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης.