Μνημόνιο συνεργασίας Υπ. Τουρισμού και Μουσείου Φωτογραφίας ΘεσσαλονίκηςΜνημόνιο συνεργασίας Υπ. Τουρισμού και Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν στη Θεσσαλονίκη η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο διευθυντής του «Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης» κ. Ευάγγελος Ιωακειμίδης.

Η συνεργασία των δύο πλευρών μεταξύ άλλων προβλέπει:

– Σύνδεση του διαδικτυακού τόπου του Μουσείου Φωτογραφίας με τον αντίστοιχο του ΕΟΤ, καθώς και με όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα διαδραστικό «βήμα» επικοινωνίας των πολιτιστικών δρώμενων στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα γενικότερα. Αντίστοιχα ο ΕΟΤ θα συνδεθεί με το portal του Μουσείου Φωτογραφίας για την προώθηση και προβολή συγκεκριμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας εκτός και εντός της χώρας.

– Κατάρτιση από κοινού, προγράμματος προωθητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, δρώμενων κ.α. στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

– Κοινές δράσεις προώθησης και προβολής σε αγορές-στόχους κοινής επιλογής.

– Στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και σε λοιπές διοργανώσεις όπου συμμετέχει ή διοργανώνει ο ΕΟΤ, θα διανέμεται υλικό του Μουσείου Φωτογραφίας.

 Όπως επισήμαναν στόχος αυτής της κοινής πρωτοβουλίας είναι η προβολή της χώρας και η προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού, της Ιστορίας της Ελλάδας και της εικόνας της ως βασικού συστατικού του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος, καθώς και η προώθηση της Θεσσαλονίκης ως προορισμού πολιτιστικών εμπειριών.

Επίσης το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης θα συνεργάζεται με τον ΕΟΤ για τη διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, παρουσιάσεων, συνεντεύξεων Τύπου και λοιπών προωθητικών εκδηλώσεων, στις αίθουσες και τους χώρους εντός των εγκαταστάσεων του με πλήρη τεχνική υποστήριξη, καθώς και με την προμήθεια αντικειμένων τα οποία διατίθενται στο πωλητήριό του για τις ανάγκες του Οργανισμού.