«ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ» Πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος«ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ» Πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος

Αρχίζει τη Δευτέρα το 5ο πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ» που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ )στο πλαίσιο του Προγράμματος HEARTII.  Την Δευτέρα και Τρίτη  8 και 9 Δεκεμβρίου οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στο αμφιθέατρο του ΙΙΒΕΑΑ και θα περιλαμβάνουν επιστημονικές συζητήσεις και ανακοινώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί στον Ελληνικό χώρο για την πρόληψη του καπνίσματος στην σχολική ηλικία.

Θα γίνουν επίσης βιωματικά σεμινάρια για εκπαίδευση εκπαιδευτών καθώς και πρώτη παρουσίαση του οδηγού αυτοβοήθειας για την διακοπή του καπνίσματος κατά την κύηση.

Η  τελευταία ημέρα του συνεδρίου, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην μαθητική κοινότητα και περιλαμβάνει συνεδριακού τύπου εκδηλώσεις στο Αμφιθέατρο  JaquelinedeRomilly του Υπουργείου Παιδείας καθώς και Πολιτιστικό και Συνεδριακό κέντρο ΔΑΙΣ στον παράδεισο Αμαρούσιου. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα βραβευθούν οι καλύτερες καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών που έλαβαν μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον έλεγχο του Καπνίσματος, ενώ θα παρουσιαστούν  και θεατρικά δρώμενα από τους ίδιους τους μαθητές με θέμα πάντοτε την πρόληψη του καπνίσματος.

 Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, εντάσσεται στο πλαίσιο της επιστημονικής συνεργασίας του Προγράμματος HEARTII με το Κοινωνικό Σχολείου του Υπουργείου Παιδείας και οργανωτικά υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία,  το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον ΟΚΑΝΑ και το Εuropean Network for Smoking and Tobacco Prevention.