Η Κατερίνα Κοσκινά νέα Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης ΤέχνηςΗ Κατερίνα Κοσκινά νέα Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η κυρία Κατερίνα Κοσκινά, διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης, ορίστηκε ως νέα Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Η Κατερίνα Κοσκινά είναι Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος. Γεννήθηκε στην Kέρκυρα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Eθνικό Kαποδιστριακό Πανεπιστήμιο Aθηνών και Iστορία Tέχνης, Αρχαιολογία, Ελληνική Λογοτεχνία και Φιλοσοφία της Tέχνης στη Σορβόννη στο Παρίσι. Σπούδασε επίσης Μουσειολογία στη Σχολή του Λούβρου. Είναι Διδάκτωρ της ιστορίας της τέχνης. Εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως Ειδικός Σύμβουλος στο Eυρωπαϊκό Πολιτιστικό Kέντρο Δελφών. Έχει επιμεληθεί πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τέχνης και διετέλεσε Εθνική Επίτροπος της 23ης Μπιενάλε του Σάο Πάολο το 1996 και της 51ης Μπιενάλε της Βενετίας το 2005. Έχει επίσης συγγράψει κείμενα σε βιβλία και καταλόγους εκθέσεων, καθώς και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά τέχνης.