Βράβευση του Ελληνικού Σχολείου ΦρανκφούρτηςΒράβευση του Ελληνικού Σχολείου Φρανκφούρτης

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους πραγματοποιήθηκε η βράβευση του νικητή του μαθητικού διαγωνισμού «Καλημέρα – Μια Μέρα στην πόλη σου – Η Ελλάδα και εσύ».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά τη σχολική χρονιά 2013-14. Στόχος του ήταν η ενθάρρυνση της ελληνομάθειας και η σφυρηλάτηση των δεσμών του απανταχού ελληνισμού με τη χώρα μας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από 6 έως 18 ετών που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και συνολικά υποβλήθηκαν 53 υποψηφιότητες. Τα αντίστοιχα βίντεο είναι διαθέσιμα στον δεσμό: http://videocontest.i-create.gr/search-results/

Οι νικητές αναδείχθηκαν από την online ψηφοφορία του κοινού. Την πρώτη θέση κέρδισε η ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν μαθητές του Ελληνικού Σχολείου Φρανκφούρτης με τίτλο «14 Σεπτεμβρίου…του Σταυρού…Καλημέρα Ελλάδα». Οι πέντε μαθητές-δημιουργοί του βίντεο συνοδευόμενοι από δύο εκπαιδευτικούς του σχολείου τους ταξίδεψαν με όλα τα έξοδα καλυμμένα στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκαν στον Πύργο Ηλείας, όπου πραγματοποιείται το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους. Την βράβευση των εκπαιδευτικών έκανε ο κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, Διευθυντής του γραφείου Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου που τους απένειμε τιμητική πλακέτα για το σχολείο τους και τη βράβευση των μαθητών έκανε η κα Κατερίνα Χαριοπολίτου, Προϊσταμένη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης που τους δώρισε tabletsκαι τους ευχήθηκε να συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν με τις όμορφες ψηφιακές δημιουργίες τους.