3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης (27-29/11 2014) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης (27-29/11 2014) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Τομέας Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης (27-29 Νοεμβρίου 2014) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου εμπίπτουν όλες οι περιοχές της φιλοσοφίας των επιστημών υπό την ευρεία έννοια του όρου. Επίσης εμπίπτουν ευρύτερες περιοχές της φιλοσοφίας (μεταφυσική, γνωσιολογία, ηθική, φιλοσοφία της γλώσσας, φιλοσοφία του νου, ιστορία της φιλοσοφίας, κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία) στο βαθμό που οι ανακοινώσεις σχετίζονται με θέματα που αφορούν την επιστήμη.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει ομιλίες και συμπόσια και είναι ανοικτό σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας.

Οι Σύνεδροι ομιλητές/ομιλήτριες θα έχουν την επιπλέον δυνατότητα να υποβάλουν τις ανακοινώσεις τους, εφόσον το επιθυμούν, σε επεξεργασμένη μορφή και στην αγγλική γλώσσα για νέα κρίση. Οι ανακοινώσεις που θα επιλεγούν θα δημοσιευθούν από εκδοτικό οίκο διεθνούς εμβέλειας. Οι λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθούν στο Συνέδριο.

Οργανωτική Επιτροπή

Ελένη Μανωλακάκη
Αντιγόνη Νουνού
Μαρία Παναγιωτάτου
Βασίλης Σακελλαρίου
Αμαλία Τσακίρη
Αντώνης Χατζημωϋσής
Αριστείδης Χατζής

Επιστημονική Επιτροπή

Διονύσιος Αναπολιτάνος
Θεόδωρος Αραμπατζής
Σπύρος Βλιάμος
Στέλιος Βιρβιδάκης
Κώστας Δημητρακόπουλος
Κατερίνα Ιεροδιακόνου
Παύλος Καλλιγάς
Βασίλειος Καρακώστας
Βάσω Κιντή
Χρυσόστομος Μαντζαβίνος
Δρακούλης Νικολινάκος
Γιάννης Στεφάνου
Στάθης Ψύλλος

Πληροφορίες

Το Συνέδριο διεξάγεται στις αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος Μ.Ι.Θ.Ε. στην Πανεπιστημιούπολή (Άνω Ιλίσια). 

Η εγγραφή κοστίζει €20 ευρώ (€10 για τις φοιτήτριες/τές). Οι εγγραφές θα γίνουν την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου.

Στον χώρο του Συνεδρίου θα λειτουργεί Γραμματεία, όπου οι σύνεδροι θα εγγράφονται, θα καταβάλλουν το αντίτιμο, και θα παραλαμβάνουν το σχετικό υλικό.