Προβολή του ντοκιμαντέρ ο Αγώνας της «ομάδας των 6» στην Εργατική Λέσχη ΠεριστερίουΠροβολή του ντοκιμαντέρ ο Αγώνας της «ομάδας των 6» στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου

Στo πλαίσιο του αφιερώματος  «Νοέμβρης ο μήνας των Ανατροπών», την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 7.30 μμ,  στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου (Θηβών 227), θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ ο Αγώνας της «ομάδας των 6», παρουσία του σκηνοθέτη Κώστα Παπανικολάου, μέλους της ομάδας, με τον οποίο θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το  ντοκιμαντέρ, διάρκειας 74 λεπτών, αφορά τους λαϊκούς αγώνες της περιόδου 1974-1975, καταγράφοντας την κοινωνική και πολιτική δυναμική της μετάβασης από την αντίσταση στη δικτατορία στους αγώνες της μεταπολίτευσης. Κατεξοχήν πολιτικό ντοκιμαντέρ και υπόδειγμα ομαδικής δουλειάς.  Ξεκινά από την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη χούντα, με την κατάληψη της Νομικής Σχολής τον Φεβρουάριο του 1973, και φτάνει μέχρι τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τις μεγάλες απεργίες ενάντια στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή, τον Ιούλιο του 1975. Την ομάδα των 6 αποτελούσαν οι: Γιαννακόπουλος Δημήτρης, Ζαφειρόπουλος Ηλίας, Θανάσουλας Γιώργος, Μαραγκός Θεόδωρος, Παπανικολάου Κώστας και Οικονομίδης Φοίβος.

Το ντοκιμαντέρ πήρε το 2ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1975 καθώς και το βραβείο του κοινού. Το 1ο βραβείο εκείνης της χρονιάς κατέκτησε ο Θίασος του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.