Ανοιχτή συζήτηση για τη δημιουργικότητα στην επικοινωνία της επιστήμηςΑνοιχτή συζήτηση για τη δημιουργικότητα στην επικοινωνία της επιστήμης

*Ανοικτή εκδήλωση από την Science View στις 9 Δεκεμβρίου στον Ιανό

Την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, στις 18.00, η Science View διοργανώνει στον Ιανό μία ανοικτή εκδήλωση- συζήτηση με κεντρικό θέμα τη “Δημιουργικότητα στην Επικοινωνία της Επιστήμης”. Η εκδήλωση έχει ως βασικό σκοπό να παρουσιαστούν και συζητηθούν δημιουργικοί μέθοδοι που συμβάλουν στην καλύτερη επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων. Θα συζητηθούν θέματα όπως:

– Πώς μπορούν επιστημονικά θέματα να γίνουν πιο κατανοητά για το ευρύ κοινό;
– Πώς μπορούν τα επιστημονικά επιτεύγματα να συμβάλουν στην καθημερινότητά μας;
– Το θέατρο, ο χορός, η μουσική, τα νέα μέσα επικοινωνίας, όπως τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά ακόμη και η εικόνα (βίντεο) πώς μπορούν να συμβάλουν δημιουργικά στην επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων, αρκετές φορές μη κατανοητών από το ευρύ κοινό; 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και θα συζητήσουν με το κοινό οι:
– Μενέλαος Σωτηρίου, Γενικός Γραμματέας της Science View, ειδικός στην επικοινωνία επιστήμης
– Δρ. Σπύρος Κιτσινέλης, Ερευνητής, ειδικός στην επικοινωνία επιστήμης
– Πέτρος Αλατζάς, χημικός, σκηνοθέτης – ηθοποιός

Info:
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00
Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

_________________________________

Η Science View, η Ελληνική Ένωση Δημοσιογράφων Επιστήμης, Επικοινωνιολόγων Επιστήμης και Συγγραφέων Επιστήμης εδρεύει στην Αθήνα και είναι μέλος της της European Union of Science Journalists’ Associations- EUSJA και της European Science Events Association – EUSEA.

Η Science View έχει ως στόχο τη στήριξη και διάχυση της δημοσιογραφίας θεμάτων επιστήμης στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα προωθεί πληθώρα δραστηριοτήτων για την επικοινωνία της επιστήμης. Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν παραγωγές βίντεο και επιστημονικών ντοκιμαντέρ, σεμινάρια πάνω στη δημοσιογραφία της επιστήμης, καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια για την επικοινωνία της επιστήμης.

Επιπλέον, η Science View διοργανώνει συνέδρια και εκδηλώσεις, δημιουργεί έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις, newsletters, ιστοσελίδες, διαδικτυακές πύλες ενημέρωσης κτλ.