Συνάντηση Λοβέρδου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒαρθολομαίοΣυνάντηση Λοβέρδου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συναντήθηκε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Μεταξύ των δύο πλευρών συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριαρχης υποδεχόμενος τον κ. Λοβέρδο είπε: «Σας εκφράζω την αγάπη μας και την εκτίμησή μας κ. Υπουργέ για όσα προσφέρετε από την θέση σας ως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων για το γένος, την παιδεία του γένους και για την Εκκλησία. Στο διάστημα που είστε στο Υπουργείου αποκτήσαμε ήδη πείρα για τις καλές προθέσεις σας προς την Εκκλησία γενικώς και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο ειδικότερα. Σας ευχαριστούμε διότι δείξατε πρόσφατα έμπρακτο ενδιαφέρον για τα θέματα της εκκλησίας της Κρήτης. Επισκεφθήκατε την Κρήτη, συνεργαστήκατε με τον Αρχιεπίσκοπο και ενημερωθήκαμε σχετικώς και η επίσκεψή σας εδώ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι απόδειξη των καλών διαθέσεων και για την εκκλησία και για την παιδεία των ομογενών».

*ενημερωτικό δελτίο ΥΠΑΙΘ