«Ο Romain Gary (1914-1980) και η εποχή του» στο ΑΠΘ με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του«Ο Romain Gary (1914-1980) και η εποχή του» στο ΑΠΘ με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του

Ημερίδα για να τιμηθεί η μνήμη του Ρωσο-εβραϊκής καταγωγής, πολιτογραφημένου Γάλλου συγγραφέα Romain Gary με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του διοργανώνει ο Τομέας Λογοτεχνίας σε συνεργασία με το Εργαστήρι Συγκριτικής Γραμματολογίας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ., την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 14:00-21:00 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ.

Οι εισηγήσεις των ομιλητών απευθύνονται τόσο στο ακαδημαϊκό όσο και σε ένα ευρύτερο κοινό της πόλης, και για τον λόγο αυτό οι περισσότερες θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική γλώσσα. Η πρωτοβουλία αυτή του Γαλλικού Τμήματος συνιστά μια προσπάθεια σύνδεσης με την κοινωνία και συνεισφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από θεατρικό αναλόγιο βασισμένο σε αποσπάσματα από έργα του Gary και προβολή της ταινίας του Jules Dassin, υπόσχεση της αυγής με τη Μελίνα Μερκούρη (1970), κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Romain Gary.