Η ομάδα του «Κοινωνικού Σχολείου» στον 32ο Μαραθώνιο ΑθηνώνΗ ομάδα του «Κοινωνικού Σχολείου» στον 32ο Μαραθώνιο Αθηνών

Στον σημερινό Μαραθώνιο της Αθήνας συμμετείχε από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η ομάδα του “Κοινωνικού Σχολείου” μεταφέροντας το μήνυμα ενός από τους βασικούς άξονες του προγράμματος αυτό της  άθλησης.

Στην κλασική, αυθεντική διαδρομή των 42 χλμ συμμετείχε και τερμάτισε ο Υπεύθυνος Τύπου Παντελής Περιβολάρης και στα 5 χλμ συμμετείχαν και τερμάτισαν οι : Καραβά Έφη, Τζαλαλής Σάκης, Σαρλά Λιάνα, Σμπόνια Αγνή, Χατζηευστρατίου Άντζη, Σκανδάλη Ισιδώρα, Χαριοπολίτου Κατερίνα, Μπασιούκας Τάσος και ο Καρακάσης Διονύσης ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μαζί τους στα 5χλμ συμμετείχε ο Σύλλογος Ολυμπιονικών μεταξύ των οποίων ήταν οι Ολυμπιονίκες: Κοζομπόλη Βούλα, Ζυγούρη Βούλα, Κραβαριώτη Βιργινία, Παπαδοπούλου Σοφία.

Μετά τον τερματισμό του ο Παντελής Περιβολάρης δήλωσε: «Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα σε όλη την ελληνική κοινωνία ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και ο τερματισμός σε έναν Μαραθώνιο. Η άθληση είναι ο βασικός πυλώνας του προγράμματος, διότι έχουμε τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη και από τα πιο παχύσαρκα στον κόσμο και για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα πρέπει να εστιάσουμε στην άθληση και τη σωστή διατροφή. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, διότι αποτελεί δική του πρωτοβουλία η προσπάθεια να καταπολεμήσουμε τις σύγχρονές ασθένειες με έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Αφιερώνω τον τερματισμό μου στο «Κοινωνικό Σχολείο» και στην οικογένειά μου που με στηρίζει».