Ο ΔΟΜ συμμετέχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της ΑθηναςΟ ΔΟΜ συμμετέχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθηνας

Το Γραφείο Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης συμμετέχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014.

Στις 8.50πμ, ως Δρομέας των 10χλμ. θα τρέξει εθελοντικά για τον ΔΟΜ ο δημοσιογράφος του ALPHATV Αντώνης ΣρόιτερO Α.Σρόιτερ θα  φέρει το μήνυμα #migrationmeans HOPE  (ελλ. μετανάστευση σημαίνει ελπίδα) ως υποστήριξη της διεθνούς διαδικτυακής καμπάνιας του ΔΟΜ #migrationmeans, η οποία έχει κινήσει το ενδιαφέρον σε δεκάδες χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσηςπαγκοσμίως. Επίσης, η συμμετοχή του ενισχύει την ενημέρωση για τα προγράμματα του ΔΟΜ στην Ελλάδα και την επιλογή εθελοντικής επιστροφής που δίνονται στους μετανάστες.  

Στις 10.50πμ, στον παιδικό δρόμο του 1χλμ θα τρέξουν τα φιλοξενούμενα παιδιά των Ξενώνων του προγράμματος SOAM Supporting Organizations that assist migrant asylum seeking population in Greece/Υποστηρίζοντας Οργανώσεις που βοηθούν μεταναστευτικό πληθυσμό σε αναζήτηση ασύλου στην Ελλάδα, του οποίου Διαχειριστής Φορέας είναι ο ΔΟΜ. Οι ΜΚΟ PRAKSIS, ΝΟΣΤΟΣ και Γιατροί του Κόσμου που έχουν τον συντονισμό των Ξενώνων Stegi Plus, ΜΕΛΛΟΝ και το Κέντρο Υποδοχής ευάλωτων αιτούντων άσυλο αντίστοιχα, συνδράμουν σε αυτήν την από κοινού δράση και ενισχύουν το διαδικτυακό μήνυμα #SOAMforShelters.

Από την Πέμπτη έως και το Σάββατο, ο ΔΟΜ φιλοξενείται με την ευγενική χορηγία της εταιρίας BeBestκαι της ΕRGO MARATHON EXPO στο περίπτερο 45-47 στον Εκθεσιακό Χώρο στο κλειστό ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στο Π.Φάληρο, όπου θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές των δρομέων. Με κορύφωση το μεσημέρι του Σαββάτου, το προσωπικό του ΔΟΜ και ο επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδας Δανιήλ Εσδράς θα είναι εκεί προκειμένου να υποδέχονται τους Μαραθωνοδρόμους και τους εθελοντές δρομείς, οι οποίοι στηρίζουν τον μήνυμα του Οργανισμού αλλά και τους χιλιάδες διεθνείς επισκέπτες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το διεθνές έργο του ΔΟΜ.

Επικοινωνία: 2109919040, [email protected]