Εκδηλώσεις για την Παλαιστίνη από την ActionAidΕκδηλώσεις για την Παλαιστίνη από την ActionAid

HActionAid διοργανώνει στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι τη βιωματική έκθεση «Μπες στη θέση μου: Παλαιστίνη». Παράλληλα, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στον πολυχώρο «Gazoo» θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις όπου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ActionAid «Μήνυμα από την Παλαιστίνη».

Τον Μάιο 2014, 20 Έλληνες εθελοντές της ActionAid πήγαν στη Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη, σε ένα ταξίδι ενσωμάτωσης και βιώσαν, έστω και για λίγο, τι σημαίνει να ζεις εκεί. Φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Παλαιστινίων που τους συγκίνησαν βαθιά με τη φιλοξενία τους, τον ηρωισμό τους και τις ιστορίες τους. Ταυτόχρονα, αυτή η εμπειρία καταγράφονταν από συνεργείο με σκοπό την παραγωγή τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ.

Για τρεις ημέρες, από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, η ActionAid θα ζητήσει από τους επισκέπτες να μπουν στη θέση των κατοίκων της Χεβρώνας σε μια μισάωρη διαδραστική εμπειρία. Στην βιωματική έκθεση θα ανακαλύψουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα «τι σημαίνει ζωή υπό κατοχή;», «θα καταφέρω να φτάσω σπίτι μου;» «πόσο απλό είναι να προστατεύσω την οικογένειά μου;».

Βιωματική έκθεση «Μπες στη θέση μου: Παλαιστίνη»:

  • Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, ώρες: 17:00 με 22:00
  • Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ώρες: 10:00 – 22:00
  • Αίθουσα: Δ7 – Νέοι Φούρνοι, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι – σταθμός μετρό Κεραμεικός
  • Είσοδος: 2€

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο «Gazoo» δύο προβολές του νέου ντοκιμαντέρ της ActionAid «Μήνυμα από την Παλαιστίνη» που αποτυπώνει την εμπειρία των Ελλήνων που έζησαν για μια εβδομάδα με οικογένειες από τη Χεβρώνα και τις ιστορίες που άκουσαν. Μετά την κάθε προβολή θα μιλήσουν Ανάδοχοι Παιδιού που επισκέφτηκαν την κατεχόμενη Παλαιστίνη τον Μάιο του 2014 και Παλαιστίνιοι από την ActionAid Παλαιστίνης που θα έρθουν στην Αθήνα ειδικά για τις δύο αυτές προβολές.

Δύο προβολές του ντοκιμαντέρ «Μήνυμα από την Παλαιστίνη»:

  • Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ώρες: 17:00 με 19:00 και 20:30 με 22:30
  • «Gazoo», Πειραιώς 102-104, Γκάζι, δίπλα στην «Τεχνόπολις» – σταθμός μετρό Κεραμεικός
  • Είσοδος: ελεύθερη
  • Δήλωση συμμετοχής στο 210 62 41 819 (παρακαλούμε δηλώστε προτίμηση ώρας)

ActionAid
Ελάτε μαζί με την οικογένειά σας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και να βιώσετε τι σημαίνει στέρηση ελευθερίας, απειλή, φόβος αλλά και ελπίδα και δύναμη.

Ευχαριστούμε θερμά την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων για την παραχώρηση της αίθουσας. Ευχαριστούμε, επίσης, τον Γιάννη Στάνκογλου  που μας χάρισε τη φωνή του στην αφήγηση του ντοκιμαντέρ.

HActionAid είναι μια διεθνής, μη κυβερνητική, αναπτυξιακή οργάνωση. Δουλεύουμε με περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους σε 45 χώρες για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια κι αδικία.www.actionaid.gr

* Φωτογραφία: Panos SinanidisActionAid