Εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο από την Ι. Μητρόπολη ΑλεξανδρουπόλεωςΕκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο από την Ι. Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης ενημερωτική εκδήλωση της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως με θέμα «Διαδικτυακή συμπεριφορά υψηλού κινδύνου». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιλαμβάνεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου για το πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, που έχει τεθεί σε εφαρμογή σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., «για την ενημέρωση των μαθητών σε όλα τα σχολεία της χώρας με στόχο την πρόληψη και την ασφαλή περιήγηση στον ελκυστικό, χρήσιμο αλλά και πολλές φορές επικίνδυνο διαδικτυακό κόσμο».

Στο επίκαιρο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα, για μεγάλους αλλά κυρίως για ανήλικους χρήστες του διαδικτύου, κεντρικός παρουσιαστής και ομιλητής ήταν ο Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) Εμμανουήλ Σφακιανάκης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει λεπτομέρειες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο καθώς και πρακτικές μεθόδους αποφυγής κινδύνων όπως τις παρουσίασαν, τόσο ο κ. Σφακιανάκης όσο και οι εξειδικευμένοι Αξιωματικοί σε θέματα διαδικτυακής χρήσης, της αρμόδιας Διεύθυνσης Δίωξης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης, τόνισε την χρησιμότητα «αυτού του σημαντικού εργαλείου της τεχνολογικής εξέλιξης, όπως είναι το διαδίκτυο» χωρίς να παραλείψει να υπογραμμίσει ότι «ο τρόπος χρήσης του είναι εκείνος που θα καθορίσει το βαθμό επικινδυνότητάς του» και κατέθεσε τη θέση της Μητροπόλεως σημειώνοντας: «Η παρακολούθηση και η εφαρμογή των εξελίξεων σε έναν τόσο σημαντικό τομέα της σύγχρονης κοινωνίας, όπως η τεχνολογία και ειδικά το διαδίκτυο, είναι κάτι που δεν αφήνει αδιάφορη την Εκκλησία. Γι’ αυτό και θεωρήσαμε στην Μητροπολή μας αναγκαίο, απαραίτητο και απόλυτα οφέλιμο για την τοπική μας κοινωνία, να προχωρήσουμε στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης με προσκεκλημένους τους πλέον αρμόδιους επί του θέματος».

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης κ. Νίκος Μενεξίδης.